Οι Γάλλοι ψηφοφόροι είναι μεταξύ των πιο πολωμένων στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα




Οι Γάλλοι ψηφοφόροι είναι μεταξύ των πιο πολωμένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με έναν στους πέντε να χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ακραίο» και μόνο περίπου το ένα τρίτο «κεντρώο», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, δύο ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Η δημοσκόπηση του Bertelsmann Foundation έδειξε επίσης ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό δυσαρέσκειας μεταξύ των Γάλλων για την πορεία της χώρας, γεγονός που υπογραμμίζει τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος.

Το 20% των Γάλλων ψηφοφόρων θεωρούν τους εαυτούς τους είτε ακροδεξιούς είτε ακροαριστερούς, με το 14% να δηλώνει ακροδεξιό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Μάρτιο σε 11.021 ανθρώπους. Το ποσοστό των ψηφοφόρων στην υπόλοιπη Ευρώπη που δηλώνει ότι ανήκει σε ένα από αυτά τα δύο άκρα είναι μόλις 7%.

Το 36% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί τον εαυτό του κεντρώο, σε σύγκριση με το 62% στην υπόλοιπη Ευρώπη. Από αυτούς, το 21% απάντησε ότι ανήκει στην κεντροαριστερά και το 15% στην κεντροδεξιά.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε επίσης την ευρεία δυσαρέσκεια για την πολιτική που ακολουθεί η χώρα. Μόνο το 4% των ακροδεξιών ψηφοφόρων και το 16% των ακροαριστερών δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, υπάρχει μεγάλη
στήριξη στην παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ και την ευρωζώνη μεταξύ των ακροαριστερών, των κεντροαριστερών και των κεντροδεξιών ψηφοφόρων.

Μόνο οι ακροδεξιοί επιθυμούν την αποχώρηση της χώρας τους από την Ένωση και το ενιαίο νόμισμα.

05/05/2017 10:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Παρίσι, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: