Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση ΣΑΠΑ, οι εφέσεις στην υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, η επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα και η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για την Σάββια Ορφανίδου, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν πρωτοσέλιδα οι εφημερίδες σήμερα.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο «Άλλοι πέντε επώνυμοι στη φυλακή» γράφει ότι άλλοι πέντε επώνυμοι οδηγήθηκαν χθες στις Κεντρικές Φυλακές μετά την καταδίκη τους και την επιβολή της ποινής τους. Σε άλλο θέμα από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα αναφέρεται στην επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα στον Υπουργό Οικονομικών στην οποία εξηγεί γιατί πρέπει να ερευνηθούν διαχρονικά οι περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων με κομματικά αξιώματα. Αλλού γράφει ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου καταχώρησε έφεση κατά της απόφασης του Ανωτάτου να απορρίψει την αίτηση για αποφυλάκισή του.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο «Προς πλήρες αδιέξοδο η διαπραγματευτική διαδικασία» γράφει ότι οι προοπτικές της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό εμφανίζονται δυσοίωνες και πως η εκ προοιμίου απόρριψη της πρότασης Αναστασιάδη ελαχιστοποιεί τα περιθώρια διαμεσολάβησης Έιντε. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην τελική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το θέμα της Σάβιας Ορφανίδου σύμφωνα με την οποία όλα έγιναν για να ικανοποιηθεί η Σάβια. Η εφημερίδα γράφει επίσης πρωτοσέλιδα ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν πείσθηκαν ακόμα για το ΓΕΣΥ.

“Ο Φιλελεύθερος” έχει τίτλο «Ψάχνουν νέα χρυσή τομή» και γράφει ότι η αναζήτηση μιας χρυσής τομής η οποία θα διατηρεί ανοικτή την προοπτική μιας νέας Γενεύης θα είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών που θα καταβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Λευκωσία. Αλλού γράφει ότι η Βουλή ενέκρινε χθες πρόταση νόμου με την οποία μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας μονοκάμπινων και διπλοκάμπινων με κυβισμό από 2.250 κ.ε. έως 2.850 κ.ε. ανεξαρτήτως ηλικίας, ιδιοκτησίας κ.τ.λ.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο «Ορατός κίνδυνος κατάρρευσης των συνομιλιών» γράφει ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο σε ό,τι αφορά τη διαδικασία στο Κυπριακό, όπως αυτή εξελίχθηκε τα τελευταία 24ωρα μετά την κατάθεση των προτάσεων των δύο πλευρών για το πως θα συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Αναφέρει επίσης ότι «στα σκαριά μελέτη για το κόστος» του νερού, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε αίτημα στη Βουλή για την αποδέσμευση 350 χιλιάδων ευρώ για τη μελέτη. Αλλού γράφει ότι οι δάσκαλοι κακίζουν την «απαράδεκτη και προσβλητική» στάση του Υπ. Παιδείας, απέναντι στους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” προβάλλει πρωτοσέλιδα τη χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου με την οποία επικύρωσε απόφαση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων σε βάρος του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου σε σχέση με το σύστημα δακτυλοσκόπησης που είχε εγκαταστήσει. Σε άλλο θέμα από την πρώτη σελίδα αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση ΣΑΠΑ για την οποία καταδικάστηκε και ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφικό στιγμιότυπο από τις χθεσινές προεδρικές εκλογές στο Ιράν.

ΚΥΠΕ – Γιώργος Μιχαήλ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/05/2017 09:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: