Η Αίγυπτος κτύπησε θέσεις τζιχαντιστών, ανακοίνωσε ο Σίσι: Εκδίκηση για τις δολοφονίες Χριστιανών




Oι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου έπληξαν σήμερα στόχους τζιχαντιστών ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε χριστιανούς κόπτες, όπου έχασαν την ζωή τους 28 άνθρωποι, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

«Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της όπως και στο εξωτερικό» τόνισε ο Σίσι σε ένα διάγγελμα που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Βατικανό: Ο πάπας καταγγέλλει την “βάρβαρη” επίθεση εναντίον χριστιανών

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε συγκλονισμένος από τη «βάρβαρη» επίθεση σήμερα εναντίον ενός λεωφορείου με χριστιανούς στην Αίγυπτο, όπου σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά, ανακοίνωσε η Αγία Έδρα.

Ο ποντίφικας «λυπήθηκε βαθιά όταν ενημερώθηκε για τη βάρβαρη επίθεση στην καρδιά της Αιγύπτου» αναφέρεται σε ένα τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Πιέτρο Παρολίν.

Κάνοντας λόγο για μια «παράλογη ενέργεια μίσους», ο πάπας επισήμανε «τη βαθιά του αλληλεγγύη προς όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την κτηνωδία».

«Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά που έχασαν την ζωή τους, η Αγιότητά του… υπόσχεται να συνεχίσει να μεσολαβεί υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης σε ολόκληρη την χώρα» τονίζεται στο κείμενο.

26/05/2017 22:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Κάιρο, Egypt
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Πόλη του Βατικανού, Vatican City State (Holy See)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: