Η ΑΕΚ στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League: Νίκησε τον Πανιώνιο




Την πρώτη θέση στα play off της Super League πήρε η ΑΕΚ μετά το σημερινό 2-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στο φινάλε του μίνι πρωταθλήματος. Οι «κυανέρυθροι», που τερμάτισαν στην 4η θέση, προηγήθηκαν με τον Μασούρα στο 26΄, ωστόσο, στο 34΄ ο Μάνταλος έφερε το ματς στα ίσια και στο 81΄ ο Αραούχο έστειλε την Ένωση στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League.

Το καλύτερο δώρο έκανε στους «κιτρινόμαυρους» ο Σέρχιο Αραούχο στο τελευταίο του ματς με την φανέλα της ΑΣΕΚ (επιστρέφει στην Λας Πάλμας). Μπορεί στη διάρκεια του ματς να είχε χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο, στην… τρίτη και… φαρμακερή έδειξε την κλάση του και χάρισε στην ομάδα του την πρώτη νίκη επί του Πανιωνίου από την έναρξη της σεζόν, αλλά πολύ περισσότερο της έδωσε τη δυνατότητα να παίξει στον προκριματικό του Champions League στα τέλη Ιουλίου.

Το ματς στη Νέα Σμύρνη ήταν ανοιχτό από τα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΚ να ζητά περισσότερο το γκολ, αλλά η ομάδα που προηγήθηκε ήταν ο Πανιώνιος. Σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Μασούρας στο 21΄ με σουτ στη γωνία του Ανέστη, μετά από μεταβίβαση του Μπεν.

Στο 26΄ ο Μπεν απείλησε ξανά την εστία της Ένωσης με το δυνατό σουτ που επιχείρησε, αλλά ο Ανέστης αυτή την φορά έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Παρά τον αιφνιδιασμό που δέχτηκαν οι «κιτρινόμαυροι», στο 34΄ βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν με τον Μάνταλο να πλασάρει τον Γιαννιώτη, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Αραούχο (1-1). Ο Αργεντινός, δύο λεπτά αργότερα, έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά να κάνει το 2-1 και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος διαφορποιήθηκαν πάρα πολύ νωρίς, μετά την αποβολή του Μπεν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 57΄ (εμπόδισε τον Ανέστη να εκτελέσει το ελεύθερο βολέ και δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη). Η Ένωση όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αντίθετα στο 64΄ έμεινε και αυτή με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με απευθείας κόκκινη κάρτα (κάτι είπε στον βοηθό διαιτητή).

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο στο 75΄, με τον Αργεντινό να πλασάρει άουτ σε τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη. Ο ίδιος, όμως, «πήρε το αίμα του πίσω» στο 81΄, όταν με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου και έστειλε την ομάδα του Χιμένεθ στα… αστέρια (2-1).
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Μπεν, Λάμπρου – Τσιγκρίνσκι, Αραούχο
Κόκκινες: 57΄ (δεύτερη κίτρινη) Μπεν – 64΄ Χριστοδουλόπουλος

Οι ενδεκάδες:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς):
Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά (78΄ Ταπόκο), Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (85΄ Μαχμούτοβιτς), Σοτζαεϊ, Μπεν, Γεσίλ (61΄ Λάμπρου)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος (85΄ Βινίσιους), Αλμέιδα (17΄ Μπακασέτας), Αραούχο

Θέμης Τόγιας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: