Γενική κατακραυγή από τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος για την απόπειρα κατά του Παπαδήμου




Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, αλλά και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες, καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση, μέσω εκρηκτικού μηχανισμού σε παγιδευμένο φάκελο, κατά του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας με πολλαπλά τραύματα, που όμως κατά τους ιατρούς δεν εμπνέουν ανησυχία.

«Πέραν της απερίφραστης καταδίκης αυτής της ακραίας εγκληματικής πράξης, την οποία εξέφρασα  μαζί με ευχές για ταχεία ανάρρωση, εκ μέρους όλων των μελών του κοινοβουλίου», ο Πρόεδρος του Σώματος Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι «η Βουλή σταθερά πιστεύει, θεωρεί, με όλες τις εκδοχές και τις εκφάνσεις, πως η δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται και δεν πρέπει να λυγίζει».

Τον τραυματία κ. Παπαδήμο, που είναι και επιστήθιος φίλος του, επισκέφθηκε και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος μίλησε για δολοφονική απόπειρα εναντίον του, προσθέτοντας ότι η επίθεση εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου «δείχνει ότι στη χώρα γίνονται στόχος αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Με «απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο» καταδικάζει το κυβερνών κόμμα την εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια, όπως χαρακτηρίζει αυτήν κατά του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου. Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, καταδικάζοντας και αυτή απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Παπαδήμου, αναφέρει ότι «είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους», και πιστεύει πως η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

«Η δολοφονική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι το τέρας της τρομοκρατίας, της βίας, του τυφλού μίσους είναι πάντα ζωντανό και έτοιμο να πλήξει τη Δημοκρατία και το δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια. Η επαγρύπνηση δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε υπερευαισθησία. Είναι δημοκρατική υποχρέωση της πολιτείας και των πολιτών. Είναι υποχρέωση μιας κοινωνίας που δεν φοβάται, αλλά και δεν αδιαφορεί απέναντι σε ότι συνιστά – άμεσα ή έμμεσα – ενθάρρυνση ή ανοχή της βίας», δήλωσε ο πρώην Υπουργός επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου, Ευάγγελος Βενιζέλος, που ήταν από τους πρώτους που έφτασε στο νοσοκομείο μόλις τον μετέφεραν εκεί μετά τον τραυματισμό του.

Κατά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του». Το κόμμα καταδίκασε την επίθεση, και ευχήθηκε στον κ. Παπαδήμο και στους υπόλοιπους τραυματίες – συνοδούς του καλή ανάρρωση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο twitter: «Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία»

«Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη, αλλά και οργή για το τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου  και των συνοδών του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα», δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος.

ΚΥΠΕ Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 25/05/2017 23:12

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: