Εντός των ημερών αίτηση αδειοδότησης των εγκαταστάσεων στο λιμάνι για τη γεώτρηση της TOTAL, λέει ο δήμαρχος Λεμεσού




Εντός των ημερών θα πρέπει να υποβληθεί η αίτηση για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων στο λιμάνι Λεμεσού που είναι αναγκαίες για υποστήριξη της γεώτρησης της TOTAL στο τεμάχιο 11, η οποία προγραμματίζεται εντός Ιουλίου, δήλωσε ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαΐδης συναντήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη, με τον οποίο συζήτησε αποκλειστικά θέματα που αφορούν τις αναμενόμενες ερευνητικές γεωτρήσεις και τις εγκαταστάσεις των εταιρειών στο λιμάνι Λεμεσού, όπως ο ίδιος ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης.

«Ο δήμος Λεμεσού είναι πολεοδομική Αρχή και έτσι θέλαμε να κάνουμε μια συζήτηση με τον Υπουργό για κάποια ζητήματα για τα οποία πρέπει να ενημερωθούμε, να έχουμε πλήρη γνώση και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να μπορέσουμε και εμείς να στηρίξουμε τις διαδικασίες του κράτους σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση αυτή, ασφαλώς και με τις ευθύνες που μας αναλογούν», είπε ο δήμαρχος Λεμεσού.

Ερωτηθείς για τις άδειες που χρειάζονται, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως αναμένεται ότι θα υποβληθεί η σχετική αίτηση για έκδοση πολεοδομικής άδειας και άδειας οικοδομής για τις εγκαταστάσεις και συμπλήρωσε πως «μέσα στο πλαίσιο της αξιολόγησης αυτής της άδειας και εμείς ως Δήμος με τρόπο σοβαρό και υπεύθυνο προσπαθούμε να κτίσουμε μια τεκμηριωμένη γνώση των διεργασιών που θα γίνονται, ούτως ώστε να μπορέσουμε να συμβάλουμε με την έκδοση αυτής της άδειας στην γρηγορότερη και καλύτερη δυνατή κίνηση των εργασιών προς την κατεύθυνση αυτή».

Σε ερώτηση πότε θα υποβληθεί η αίτηση, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως ενόψει του ότι στόχος της TOTAL είναι η πραγματοποίηση της γεώτρησης εντός Ιουλίου «θα πρέπει εντός των ημερών να υποβληθεί αυτή η αίτηση».

Λιμάνι Λεμεσού: Τα προβλήματα οδεύουν προς επίλυση

Σε ερώτηση για την πορεία εργασιών στο λιμάνι Λεμεσού, ο κ. Νικολαΐδης υπενθύμισε πως έγινε μια μεγάλη αλλαγή στο λιμάνι, προσθέτοντας πως «τέτοιες αλλαγές ουδέποτε είναι εύκολες και χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο, χρειάζεται πάρα πολλή προσπάθεια να λειτουργήσουν».

«Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος η επιτυχία του εγχειρήματος στο βαθμό που θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνητικές ευκαιρίες και θα γίνει το λιμάνι Λεμεσού ένα ακόμη μεγαλύτερο λιμάνι, ένα λιμάνι σταθμός και κέντρο εμπορικής δραστηριότητας στην περιοχή, τότε ναι θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει αυτή η ενέργεια», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα που προέκυψαν αρχικά, ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως «φαίνεται ότι αν και υπάρχουν κάποια επιμέρους προβλήματα, τα μεγάλα προβλήματα φαίνεται ότι δρομολογούνται προς τη λύση τους».

16/05/2017 12:58 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: