Δεύτερη επίθεση εναντίον οπαδών του Ολυμπιακού: Από οπαδούς της τουρκικής Φενέρμπαχτσε




Άλλοι δύο Έλληνες οπαδοί του Ολυμπιακού δέχτηκαν επίθεση στην περιοχή Σερίνεβλερ της Κωνσταντινούπολης κοντά στο στάδιο όπου θα γίνει ο αγώνας του Ολυμπιακού. 

Οι οπαδοί δέχτηκαν κλωτσιές και μπουνιές και τελικά τους γλίτωσαν Τούρκοι πολίτες που βρίσκονταν εκεί. Οι Έλληνες συνοδεύτηκαν μέχρι την είσοδο του σταδίου Σινάν Ερντέμ, όπου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

Νωρίτερα υπήρξε συμπλοκή και στην Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στο Ταξίμ με τραυματισμό πέντε οπαδών του Ολυμπιακού. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού δέχτηκαν επίθεση ενώ είχαν ανάψει δάδες και φώναζαν συνθήματα για την Κωνσταντινούπολη. Έξι Έλληνες με ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και μετά απολύθηκαν. Κατά την απόλυσή τους από το νοσοκομείο συνελήφθηκαν από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν για ανάκριση.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 19/05/2017 17:12

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Επίθεση δέχτηκαν δεκαπέντε Έλληνες φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην κεντρική οδό, Ιστικλάλ Τζαντεσί, της Κωνσταντινούπολης που ενώνει την πλατεία Ταξίμ με τον Βόσπορο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένες πληροφορίες τραυματίες είναι πέντε Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας μαχαιρώθηκε στο πόδι, ενώ ο άλλος φέρει τραυματισμό στο πρόσωπο. Αμφότεροι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Πόλης, αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, 15 Έλληνες φίλαθλοι που αφίχθησαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη έκαναν τη βόλτα τους κοντά στην πλατεία Ταξίμ, αφού πρώτα είχαν κάνει check in στο ξενοδοχείο τους. Ξαφνικά, ένας Τούρκος άναψε καπνογόνο φωνάζοντας στα Αγγλικά «Εδώ είναι Κωνσταντινούπολη». Τότε, περίπου 20 Τούρκοι βγήκαν από μαγαζιά τρέχοντας και άρχισαν να κυνηγούν τους Έλληνες φιλάθλους φωνάζοντας ρυθμικά «Istanbul». Ακολούθησε «μάχη» και ξυλοδαρμός, με τις συμπλοκές να διακόπτουν άνδρες της μυστικής αστυνομίας της Τουρκίας οι οποίοι ήταν παρόντες και οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη πέντε Τούρκων οπαδών.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, πρόκειται για φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη από την πόλη Μάλτεπε (Bρύας) της Τουρκίας και δεν πρόκειται για οργανωμένο επεισόδιο από οργανωμένους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ. Σύμφωνα πάντα με την τουρκική αστυνομία, το αιματηρό αυτό επεισόδιο δεν αφορά θέματα Ελλάδας-Τουρκίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πέντε Έλληνες τραυματίες από επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ με οπαδούς της Φενέρμπαχτσε εκ των οποίων ο ένας τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πόδι.

Τέσσερις οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.

Ο καβγάς μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων ξεκίνησε στην Ιστικλάλ και κάποιοι οπαδοί επιτέθηκαν με πυροτεχνήματα.

Ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε τα επεισόδια. Οι Έλληνες τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 19/05/2017 14:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: