Έφτασε η μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού στην Πόλη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, παρουσία Ερντογάν




Φτάνει, σε λίγο, η ώρα της αλήθειας για Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία, μάλιστα, του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να κατακτήσεί για 4η φορά το βαρύτιμο τρόπαιο σε αντίθεση με την Φενέρ που διεκδικεί τον παρθενικό της τίτλο.

Ολυμπιακός και Φενέρ αναμετρώνται για πρώτη φορά σε τελικό, αλλά έχουν μια σχετικά πλούσια προϊστορία με τους ερυθρόλευκους να έχουν 12 νίκες σε 19 παιχνίδια, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έχουν κερδίσει 7 από τα 10 ματς που έχουν στην Τουρκία, αλλά όλοι ξέρουν ότι ο σημερινός αγώνας είναι ο πιο σημαντικός απ’ όλους τους προηγούμενους.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα συνολικά στατιστικά των δύο ομάδων, θα δει ότι μοιάζουν… αρκετά καθώς ο Ολυμπιακός έχει 77.75 πόντους στην επίθεση και η Φενέρ 76.47, ενώ οι ερυθρόλευκοι δέχονταν 73.72 πόντους στην άμυνα και οι Τούρκοι 73.91, αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Κι οι δύο ομάδες στηρίζονται πολλοί στην καλή (και σε αρκετές περιπτώσεις επιθετική) άμυνα, αλλά έχουν και τους παίκτες που μπορούν να «καθαρίσουν» επιθετικά μόνοι τους ένα παιχνίδι.

Κι αν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει το απόλυτο κόντρα στον Ολυμπιακό σε Final 4 (ως προπονητής της Μπανταλόνα και της Ρεάλ σε τελικούς και ως προπονητής του Παναθηναϊκού σε ημιτελικό), ίσως σήμερα το βράδυ ο Βασίλης Σπανούλης (με τον οποίο πλέον δεν ανταλλάσσει ούτε ματιά) ξορκίσει κι αυτό το φάντασμα.

Διαιτητές του σημερινού τελικού θα είναι τρεις από τις κορυφαίες σφυρίχτρες της Ευρώπης καθώς όπως ανακοινώθηκε την τριπλέτα αποτελούν οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο, Μπόρις Ρίζικ και Όλεγκς Λάτισεβς.

Αξίζει να σημειωθεί, σχετικά με τον τελικό, πως φήμες από την Κωνσταντινούπολη αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζ’επ Ταγίπ Ερντογάν, σκέφτεται να δώσει το «παρών» στο «Sinan Erdem», προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικό μεταξύ Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακού.

Κάτι που θα φανεί λίγο πριν από το τζάμπολ του αγώνα, καθώς οι Τούρκοι διοργανωτές ανησυχούν ότι ένα τέτοιο γεγονός θα τους δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα όσον αφορά στις συνθήκες ασφαλείας, ενώ υπάρχει και η ανησυχία ότι μια ενδεχόμενη παρουσία του Ερντογάν στις εξέδρες, θα φορτώσει με άγχος τους παίκτες της Φενέρ…

Στο μεταξύ νέο επεισόδιο σημειώθηκε χθες το βράδυ με οπαδούς του Ολυμπιακού που μένουν σε ξενοδοχείο στο Μπεσικτάς. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν χθες τη νύχτα κρατώντας αναμμένες δάδες στα χέρια και άρχισαν να τριγυρνούν στην περιοχή.

Τότε η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και οι οπαδοί διαλύθηκαν στα γύρω σοκάκια. Η Χουριέτ σχολιάζει ότι από τη μέρα που ήρθαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην Τουρκία δεν ησύχασαν και πως χθες επισκέφθηκαν την Αγία Σοφία. Μπήκαν στην Αγία Σοφία με σημαίες και πανό και φωτογραφήθηκαν. Έχει σημάνει συναγερμός για τον αγώνα μεταξύ Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακού σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια.

Στο μεταξύ σε ανώτατο επίπεδο είναι ο έλεγχος ασφαλείας για το Final Four σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφέρουν ότι για την ασφάλεια των φιλάθλων έχουν αναλάβει καθήκοντα 1100 άντρες των ειδικών δυνάμεων και 1800 αστυνομικοί.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Πόλη για τον τελικό: Οι Τούρκοι μιλούν για επεισόδιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: