Δύο διαγωνισμούς για υποδομές και προμήθεια φυσικού αερίου εξήγγειλε ο Λακκοτρύπης




Το υπουργικό συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας ενέκρινε πρόταση του υπουργείου Ενέργειας για να δοθεί εντολή στη ΔΕΦΑ να προχωρήσει σε δύο διαγωνισμούς για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης. Ο πρώτος διαγωνισμός θα προνοεί για τις απαραίτητες υποδομές και ο δεύτερος για την προμήθεια φυσικού αερίου.

«Θα δοθεί εντολή για να βγει η ΔΕΦΑ στους διαγωνισμούς το συντομότερο δυνατόν και είναι η απαρχή ακόμη μιας προσπάθειας κάπως διαφορετικής για διοχέτευση φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή και μετά ενδεχομένως για άλλες χρήσεις.

»Οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν γίνει ως ολοκληρωμένη λύση δηλαδή και για υποδομές και φυσικό αέριο κάτι που μας δυσκόλεψε στο να καταλήξουμε κάπου και αυτή τη φορά έχουν διαχωριστεί οι διαγωνισμοί σε δύο, οι οποίοι θα μας επιτρέψουν να προμηθευτούμε φυσικό αέριο με κάποιο μακροχρόνιο συμβόλαιο αλλά με μικρές ποσότητες και να συμπληρώνουμε ό,τι χρειαζόμαστε», κατέληξε ο υπουργός.

Παράλληλα το υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε την κοινοπραξία για αδειοδότηση του καζίνο-θερέτρου στην κοινοπραξία Melco – Hard Rock CNS, είπε ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

«Με αυτό ουσιαστικά ολοκληρώνονται η αδειοδότηση στην κοινοπραξία και από δω και πέρα αναλαμβάνει τη σκυτάλη η Επιτροπή Παιγνίου. Απομένει η υπογραφή για την άδεια μεταξύ της Επιτροπής και της κοινοπραξίας και η συντονιστική επιτροπή θα συνεχίσει να επιβλέπει τις εργασίες για να βεβαιωθούμε ότι πληρούν τα κριτήρια της αξιολόγησης της πρότασης που έχει γίνει», δήλωσε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε μια φιλόδοξη προσπάθεια που άρχισε εδώ και 3 χρόνια.
Όπως είπε ο κ. Υπουργός «πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο που θα εμπλουτίσει το τουριστικό μας προϊόν και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: