«Δεν ήθελα τον Ολυμπιακό στον τελικό» δήλωσε ο Έλληνας διεθνής της Φενερμπαχτσέ




Η Φενερμπαχτσέ προκρίθηκε στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Κώστα Σλούκα να τονίζει, μετά τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά, ότι δεν ήθελε τους πρωταθλητές Ελλάδας αντίπαλους στη «μάχη» για τον τίτλο.

Παράλληλα, ο Έλληνας διεθνής γκαρντ χαρακτήρισε «ρομπότ» τον Βασίλη Σπανούλης, ενώ ευχήθηκε… «Στις 21 Μαΐου (σ.σ. τελικός) να πανηγυρίσω εγώ και όχι ο Κώστας Παπανικολάου».

Μιλώντας στην κάμερα της «NΟVA» ο Έλληνας γκαρντ της Φενερμπαχτσέ, είπε: «Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Προετοιμαζόμασταν 20 μέρες γι’ αυτό το ματς. Ξέραμε πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Δείξαμε καλό πρόσωπο. Παίξαμε ομαδική άμυνα και είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού».

Για το αν πρόκειται για μια «τυπική ομάδα Ομπράντοβιτς», που βρίσκει τη φόρμα της στα κρίσιμα, απάντησε: «Είναι δικά σας, δημοσιογραφικά αυτά ή του κόσμου. Όταν η ομάδα είναι υγιής υπάρχει ταλέντο. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ έμπειρος στους τελικούς. Η Φενέρμπαχτσε είναι η 2η φορά που παίζει σε τελικό, αυτό πρέπει να το τονίσουμε. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα».

Όσο για το αν νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή του να πάει στη Φενερμπαχτσέ, τόνισε: «Αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος. Καταλαβαίνετε πως η ομάδα πρωταγωνιστεί. Είναι ο 2ος τελικός της Euroleague, είμαι πολύ χαρούμενος. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο της ομάδας. Θα βρω φίλους μου. Όλα τα παιδιά τα γνωρίζω καλά. Πάνω από όλα είναι η ομάδα. Ελπίζω να πανηγυρίσω εγώ 21 Μαΐου και όχι ο Κώστας Παπανικολάου».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν ήθελε τον Ολυμπιακό στον τελικό, απαντώντας: «Όχι. Ο Ολυμπιακός είναι σκληροτράχηλη ομάδα, έμπειρη. Έχει τον Βασίλη και τον Γιώργο. Ο Βασίλης παίζει σαν ρομπότ, του το λέω. Μπορεί να είναι κακός και στο τέλος είναι ο καλύτερος. Τον θαυμάζω, του το έχω πει πολλές φορές».
Το πλήρες τηλεγράφημα της απεσταλμένης μας, Ασπασίας Βελονάκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για τον Ολυμπιακό, απάντησε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

Ο τεχνικός της Φενερμπαχτσέ, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ανέλυσε στη συνέντευξη Τύπου το… μυστικό της επιτυχίας στα ημιτελικά του φάιναλ φορ της Euroleague, κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο έμπειρος τεχνικός απέφυγε να αναφερθεί στον Ολυμπιακό, απέναντι στον οποίο θα προσπαθήσει στον τελικό της Κυριακής (21/5, 21:00) να χαρίσει στην τουρκική ομάδα τον «παρθενικό» τίτλο της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

«Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα που ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια της EuroLeague, όμως είχαμε ένα πλάνο και το εκτελέσαμε για 40 λεπτά», είπε αρχικά ο πολυνίκης της Euroleague και πρόσθεσε: «Μοιράζει 20 ασίστ ανά αγώνα και στο πρώτο μέρος απόψε έδωσαν μόλις τέσσερις. Ο Γιουλ έκανε άλλη μια τρομερή εμφάνιση. Λέγαμε στο ημίχρονο ότι έπρεπε να συνεχίσουμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν ξέρω αν στο τέλος ήταν κουρασμένος, όμως εμείς κάναμε σωστή δουλειά για 40 λεπτά. Οι οπαδοί μας ήταν εξαιρετικοί και μας υποστήριξαν όπως κάνουν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Δεν θέλω να μιλήσω για τον Ολυμπιακό, είμαστε εδώ για τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει να πάω στο ξενοδοχείο και να ξοδέψω δεν ξέρω πόσες ώρες για να παρακολουθήσω τον σημερινό του αγώνα. Για τον Ολυμπιακό θα τα πούμε από αύριο».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, είπε: «Συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Οταν φτάνεις σε αυτό το σημείο πρέπει να παίξεις πολύ καλά. Δεν παίξαμε καλά. Βρεθήκαμε από την αρχή πίσω στο σκορ. Είμαι περήφανος για τους παίκτες και την προσπάθειά τους. Το μπάσκετ κάποιες φορές είναι περίπλοκο. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ξανά συγχαρητήρια. Ο Σέρχιο έπαιξε με καρδιά. Είμαστε, όμως, ομάδα και τους χρειαζόμαστε όλους. Ανεξάρτητα από το αν ο Γιουλ έπαιξε καλά ή όχι, επικεντρώνομαι στο τι έκανε η ομάδα μου».

Τέλος, ο Σέρχιο Γιουλ, δήλωσε: «Είναι σκληρό να χάνεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν πιάσαμε τα στάνταρ που απαιτούνταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ειδικά απέναντι σε μία ομάδα όπως η Φενέρμπαχτσε που τιμωρεί τα λάθη. Έπαιξαν καλύτερα, άξιζαν να νικήσουν και τώρα πρέπει να σκεφτούμε την ACB. Πάντα προσπαθώ να δίνω το 100%, αλλά σήμερα έκανα και λάθη. Οταν νικάμε, νικάμε όλοι μαζί. Οταν χάνουμε, το ίδιο. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά φεύγουμε με… βαριά καρδιά γιατί αν είχαμε παίξει όπως μπορούμε, θα μπορούσαμε να νικήσουμε».

Της απεσταλμένης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ασπασίας Βελονάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: