Απίστευτα μέτρα ασφάλειας και συνοδεία μαμούθ για τον Πρόεδρο της Τουρκίας (βίντεο)




Απόπειρα παράνομης εισόδου στο Λευκό Οίκο σταμάτησε η ασφάλεια του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα η αστυνομία να αποκλείσει την περιοχή, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Τουρκίας ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το κτίριο της τουρκικής πρεσβείας και μετά για το αεροδρόμιο.

Ο ύποπτος συνελήφθη και ανακρίνεται.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Λευκού Οίκου είχαν αποκλείσει τους χώρους μπροστά από τον Λευκό Οίκο για να προστατεύσει τον Πρόεδρο Ερντογάν, οι συνεργάτες του οποίου είχαν δηλώσει από πριν στους Αμερικανούς ότι κινδύνευε από εξτρεμιστικά στοιχεία που υποτίθεται ότι ελέγχονται από τον Ιμάμη Γκιουλέν και τους Κούρδους της Τουρκίας και της Συρίας.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είχαν ληφθεί μέχρι τώρα για κανένα ξένο ηγέτη. Ο κ. Ερντογάν προτίμησε να παραμείνει στους χώρους του Blair House, απέναντι από τον Λευκό Οίκο και δεν πήγε ούτε να χαιρετίσει τους οπαδούς του που τον περίμεναν στη γωνία της 17ης Οδού και της Λεωφόρου Πενσιλβάνια.

Αυτό που εντυπωσίασε τις αμερικανικές αρχές ήταν το γεγονός ότι η συνοδεία του κ. Ερντογάν ήταν μεγαλύτερη από αυτή του Προέδρου Τραμπ. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, τον συνόδευαν πολλά αυτοκίνητα, ακόμα και νοσοκομειακό, στο πρότυπο της ασφάλειας και της συνοδείας των Αμερικανών ηγετών.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Την πεποίθηση ότι η χθεσινή συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ θα ενισχύσει της συμμαχία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με μήνυμά του στο τουίτερ, μετέδωσε το ΚΥΠΕ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έγραψε στον λογαριασμό του στο τουίτερ: “Ευχαριστώ τον αξιότιμο Πρόεδρο για την φιλοξενία. Πιστεύω ότι η σημερινή μας συνάντηση θα ενισχύσει την συμμαχία και στρατηγική μας συνεργασία που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό”.

Γραπτή δήλωση για τη συνάντηση εξέδωσε και ο εκπρόσωπός της προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν αναφέροντας ότι Ερντογάν και Τραμπ αξιολόγησαν τα βήματα που θα κάνουν στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και της άμυνας. “Στο τραπέζι τέθηκαν η καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων κυρίως του ΡΚΚ, του ISIS ενώ συζητήθηκαν και τα βήματα που μπορούν να γίνουν εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO.

Συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στις Συρία και το Ιράκ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι τονίστηκε η στρατηγική σημασία των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ.

Πάντως Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές σχολίαζαν έπειτα από τη συνέντευξη τύπου Τραμπ – Ερντογάν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν υποχώρησε στο θέμα του YPG (Κούρδων της Συρίας) και μάλιστα είπε στον Τραμπ κατάμουτρα ότι το YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση και δεν θεωρεί κατάλληλο αυτή η οργάνωση να είναι συνομιλητής. Σχολιάζουν ακόμη ότι αυτό που βγήκε από τη συνάντηση είναι πως δεν θα επιτρέψουν να χαλάσουν οι σχέσεις τους λόγω της διαφορά απόψεών τους στο θέμα των Κούρδων της Συρίας.

Για το θέμα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν όπως ζητά η Τουρκία, οι πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι ο Τραμπ δεν έδωσε κανένα σημάδι ότι θα γίνει οποιοδήποτε βήμα από τις ΗΠΑ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: