Αυτή την Τουρκία θέλουν να μας εγγυάται; Κύριε Τραμπ, είδατε ποιους «φρουρούς» θέλουν να συνεχίσουμε να έχουμε;




Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

20 Ιουλίου 1974: Η βαρβαρότητα γνωστή. Οι συνέπειες καταστροφικές. Η πατρίδα μας μοιρασμένη!

16 Μαϊου 2017: Ένα μικρό «δείγμα» της βαρβαρότητας κάνει την εμφάνιση της στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. «Μπροστά στα μάτια» του πλανητάρχη Τραμπ.

Με τις αμερικανικές αρχές να συλλαμβάνουν εννέα άτομα, με τέσσερα άλλα να τραυματίζονται στη διάρκεια των επεισοδίων, έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει όταν οι μπράβοι του Ταγίπ Ερντογάν εξήλθαν της τουρκικής πρεσβείας και επιτέθηκαν εναντίον των διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν εναντίον του προέδρου της Τουρκίας και ειδικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κούρδων.

Αυτό ήταν το «έγκλημα» και η «βαρβαρότητα» που «διέπραξαν» οι Κούρδοι. Και οι «μπράβοι» του Ερντογάν τους λίντσαραν. Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να ανησυχούν για τη βία έξω από τις διπλωματικές εγκαταστάσεις της Τουρκίας και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναφέρει:

«Μας ανησυχούν τα βίαια επεισόδια που αφορούν διαδηλωτές και τουρκικό προσωπικό ασφαλείας, την Τρίτη το βράδυ. Η βία δεν αποτελεί ποτέ κατάλληλη απάντηση στην ελευθερία του λόγου και στηρίζουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων παντού για ελεύθερη έκφραση και ειρηνική διαμαρτυρία. Καταστήσαμε γνωστή την ανησυχία μας προς την τουρκική κυβέρνηση με τον πιο ισχυρό τρόπο» (πηγή: Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον).

Επίσης, σύμφωνα πάλι με τον κ. Ιγνατίου, η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι πράξεις που έγιναν έξω από την τουρκική πρεσβεία χθες στην Ουάσιγκτον αντιτίθενται στις αρχές και τι αξίες της πρώτης τροποποίησης του Συντάγματος, τις οποίες εργαζόμαστε ακούραστα για να προστατεύσουμε σε καθημερινή βάση. Η Μητροπολιτική Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις και έχουμε πρόθεση να ασκήσουμε διώξεις εναντίον και των άλλων προσώπων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στη Μυστική Υπηρεσία για να εντοπίσουμε και να καταστήσουμε υπεύθυνους όσους ενεπλάκησαν στις χθεσινές συμπλοκές».

Μάλιστα! «…..οι πράξεις που έγιναν έξω από την τουρκική πρεσβεία… αντιτίθενται στις αρχές και τι αξίες του Συντάγματος»!

OMG (Oh my God) όπως θα έλεγε και ο γιος μου! Πήρε και η Αμερική μια γεύση, σε πρώτη μετάδοση. Δεν είναι της ώρας να μπω σε εικασίες και υπολογισμούς για το τι σημαίνει αυτό για τον Τραμπ. Ευελπιστώ πάντως πως είδε, κατάλαβε και ξέρει από πρώτο χέρι.

Όσο για τον κ. Ακιντζί, διερωτώμαι που πήγαν εκείνες οι «μάγκικες» ανακοινώσεις του ψευδοκράτους, ενός «κράτους» που θέλει να «συγκυβερνήσει» σε μια επανενωμένη, δημοκρατική πατρίδα. Αχ Μουσταφά, αχ Μουσταφά… εσύ είσαι από τη Λεμεσό κι εγώ από την Αμμόχωστο. Κι εγώ ούτε καν μπορώ να μπω στο σπίτι μου από τις νάρκες και τους «εφιάλτες» που έβλεπα παιδί. Σου το λέω για να μην που πεις πως δεν θέλω λύση. Σου το λέω γιατί θέλω και μπορώ να ζήσω μαζί σου αλλά για πες μου βρε Μουσταφά:

«Αυτή την Τουρκία θέλεις να μας εγγυάται; Αυτούς τους «φρουρούς» θέλεις να συνεχίσουμε να έχουμε στην κοινή μας πατρίδα; Σε ένα τέτοιου είδους «Δημοκρατίας» οραματίζεσαι να «συγκυβερνήσεις»; Αυτοί θα είναι οι «φρουροί» προστασίας των «τεσσάρων ελευθεριών»;

Υ.Γ. Θεωρώ πως τα πιο πάνω επεισόδια μπορούν να αποτελέσουν μια τεράστια ευκαιρία «αξιοποίησης» τους προς την Αμερικανική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Ανασταστιάδη, με τη στήριξη των Ομογενειακών παραγόντων, θα μπορούσαν να αναδείξουν αυτή την «αγριότητα» των Τούρκων προς τον Πρόεδρο Τραμπ και παράλληλα να δικαιολογήσουν «πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας» το φόβο των Ελληνοκυπρίων, σε σχέση με το κεφάλαιο «Ασφάλεια και Εγγυήσεις από την Τουρκία», διεκδικώντας έτσι τη στήριξη του (Τραμπ) στο αναφέρετο αυτό δικαίωμα μας (να παραμείνουμε μακριά από εγγυήσεις και στρατούς)!

  • Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
    Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)
    https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: