Τουρκικές πηγές ανακοίνωσαν ότι ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ερντογάν και τον συνεχάρη για τη νίκη του




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, έγινε απόψε γνωστό από πηγές του γραφείου του Τούρκου προέδρου.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναμένει προκειμένου να σχολιάσει το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Τουρκία.

«Υπάρχει μια διεθνής επιτροπή που το εξετάζει αυτό και θα εκδώσει μια έκθεση σε διάστημα 10-12 ημερών. Θα αναμένουμε και θα τους αφήσουμε να κάνουνε τη δουλειά τους» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

ΟΜΩΣ, ο Μαρκ Τόνερ, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών προέτρεψε σήμερα την τουρκική ηγεσία να σεβαστεί την αντιπολίτευση και την ελευθερία της έκφρασης, ένα εικοσιτετράωρο μετά το δημοψήφισμα που ενισχύει τις εξουσίες του προέδρου Ερντογάν, που ωστόσο, όπως επισημαίνουν διεθνείς παρατηρητές, διεξήχθη υπό άνισους όρους.

Η Ουάσιγκτον δεν αμφισβήτησε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, όμως καταγράφει τις ανησυχίες που διατύπωσαν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ και απηύθυνε έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση να σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών «όποια κι αν είναι η ψήφος τους».

«Οι δημοκρατίες είναι ακόμα πιο ισχυρές όταν σέβονται τις διαφορετικές απόψεις, ιδίως στα δύσκολα ζητήματα» επισήμανε ο Μαρκ Τόνερ, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

17/04/2017 23:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Άγκυρα, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: