“Θα συντρίψει αδίστακτα τις ΗΠΑ”, αν δεχτεί επίθεση, λέει το καθεστώς της Β. Κορέας




Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, δήλωσαν ότι θα “συντρίψουν αδίστακτα” τις ΗΠΑ, εάν η Ουάσιγκτον επιλέξει να επιτεθεί, καθώς αρμάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο, κατευθύνεται στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

“Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές τους δυνάμεις, θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, μη επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν, “ μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Οι Βορεικορεάτες άφηναν, πάντως, μπουκέτα με λουλούδια κάτω από τα πορτρέτα του θεμελιωτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ Σουνγκ, επιδεικνύοντας ηρεμία, παρά τις φήμες για το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας νέας πυρηνικής δοκιμής και το ενδεχόμενο πλήγματος από τις ΗΠΑ.

Η 105η επέτειος από τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας είναι αύριο, ενώ τιμάται ως η “Ημέρα του Ήλιου” στη Βόρεια Κορέα.

Πρόκειται για την πιο σημαντική επέτειο, ενώ το καθεστώς συχνά εκμεταλλεύεται πολιτικά τις επετείους, πραγματοποιώντας επίδειξη στρατιωτικής ισχύος.

Παρά την ελαφρά βροχόπτωση στην Πιονγιάνγκ, οι άνθρωποι άφησαν σήμερα λουλούδια περνώντας μπροστά από τα πορτραίτα του μεγάλου ηγέτη κι αναμένοντας τον επίσημο αυριανό εορτασμό της “Ημέρας του Ήλιου.”

Αναστολή πτήσεων από Κίνα προς Βόρεια Κορέα

Ο κρατικός αερομεταφορέας της Κίνας, Air China προχώρησε στην ακύρωση μερικών πτήσεων προς την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγιάνγκ, εξαιτίας χαμηλής ζήτησης των εισιτηρίων, ενώ δεν έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του, που απορρίπτει σχετικό ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης CCTV.

Η κρατική κινεζική τηλεόραση είχε προηγούμενα μεταδώσει ότι όλες οι πτήσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Πιονγιάνγκ αναστέλλονται επ’ αόριστον.

“Η Air China δεν σταμάτησε τις πτήσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Πιονγιάνγκ, αλλά ακύρωσε προσωρινά μερικές πτήσεις με δεδομένη την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τις πωλήσεις των εισιτηρίων,” δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του τμήματος δημοσίων σχέσεων της εταιρίας. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι οι πτήσεις θα διεξάγονται ανάλογα με τις πωλήσεις των εισιτηρίων.


14/04/2017 15:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Σεούλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: