Τεχνική επιτροπή για προετοιμασία ανοίγματος της Αμμοχώστου πρότεινε το ΕΒΕΑ




Τη δημιουργία τεχνικής επιτροπής στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού για την προετοιμασία του εδάφους σε περίπτωση ανοίγματος της περίκλειστης πόλης, εισηγήθηκε αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Αμμοχώστου, κατά τη συνάντηση του Επιμελητηρίου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, σε σχέση με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται.

Όσον αφορά το ζήτημα της επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η πρόταση της Κυβέρνησης για το άνοιγμα της πόλης παραμένει στο τραπέζι των συνομιλιών, όμως η τουρκική πλευρά συνδυάζει το όλον ζήτημα με την αναγνώριση του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη δική μας πλευρά.

Εκ μέρους του ΕΒΕΑ έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται, από την κίνηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Αμμοχωστιανών για τον ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης και εισηγήθηκαν τη δημιουργία τεχνικής επιτροπής στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την προετοιμασία του εδάφους σε περίπτωση ανοίγματος της πόλης.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιώργος Μαυρουδής, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την ενημέρωση και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων και εξέφρασε τη στήριξη του Επιμελητηρίου στις προσπάθειες του για επίλυση του Κυπριακού.

21/04/2017 13:15 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: