Στο Ναδίρ οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας: Χαμηλό το επίπεδο εμπιστοσύνης, λέει ο Τίλερσον




Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ σηματοδοτούνται από ένα «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας είναι χαμηλό. Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα.

Νωρίτερα οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ κάλεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει άμεσα στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία.

Ρωσικό βέτο για Συρία

Η Ρωσία θα θέσει βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία και αφορά την διεξαγωγή έρευνας για την χρήση χημικών όπλων στην Συρία, δήλωσε, νωρίτερα, ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκαντίλοφ, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Interfax.

«Με την μορφή αυτή το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς, και όπως είναι φυσικό δεν θα το ψηφίσουμε. Θα ψηφίσουμε κατά, εάν οι εταίροι μας δεν εισακούσουν τις εκκλήσεις μας και συνεχίσουν να προωθούν τεχνητά το σχέδιο αυτό με μοναδικό στόχο να εξαναγκάσουν την Ρωσική Ομοσπονδία να θέσει ένα κατά σειρά βέτο», δήλωσε ο Γκατίλοφ.

http://mignatiou.com/2017/04/makkein-ke-gkracham-kaloun-ton-trab-na-analavi-stratiotiki-drasi-stin-siria/

http://mignatiou.com/2017/04/sivilliki-dilosi-ouasingkton-i-ipa-etimes-na-termatisoun-ton-polemo-stin-siria/

http://mignatiou.com/2017/04/exeretika-sigkratimeni-eos-echthriki-i-ipodochi-tilerson-sti-moscha-logo-sirias/

12/04/2017 21:19, ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters, Μόσχα
ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Ρωσία/ΜΟΣΧΑ 12/04/2017 20:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: