Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή της 4χρονης: Στην Κύπρο o πατέρας και το κοριτσάκι




Στην Κύπρο βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα ο Νορβηγός πατέρας και η 4χρονη κόρη του, που απήχθη προχθές μέσα από τα χέρια της μητέρας της, την ώρα που την μετέφερε στο νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτά.

Όπως αναφέρει ο “Φιλελεύθερος”, όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι ο πατέρας του κοριτσιού εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης βρίσκεται στα κατεχόμενα από τις 18 Απριλίου.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, τριών Κυπρίων και ενός Σύρου, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για τρεις ημέρες.

Στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης αποκάλυψε ότι ο Νορβηγός πατέρας της Μαρί Έλενας Γκρίμσρουτ, Leif Torkel Grimsrud, απέστειλε την ίδια ημέρα της απαγωγής email στην εν διαστάσει σύζυγό του, στο οποίο ανέφερε ότι η κόρη τους βρίσκεται μαζί του στην Κύπρο, είναι καλά στην υγεία της και ότι θα περάσει μια βδομάδα μαζί της και μετά θα επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του για να διευθετήσει την κηδεμονία του παιδιού.

Από έλεγχο που έγινε μέσω των οδοφραγμάτων, δεν φαίνεται ο πατέρας ή η ανήλικη να πέρασαν από τις ελεύθερες περιοχές προς τις κατεχόμενες ή να εξήλθαν της Δημοκρατίας μέσω των νόμιμων αερολιμένων ή λιμανιών.

Ακόμα, αναφέρθηκε ότι ο πατέρας της ανήλικης στις 18 Απριλίου ταξίδεψε στις κατεχόμενες περιοχές και ακόμα βρίσκεται εκεί.

Οι τέσσερις ύποπτοι, συνελήφθησαν ύστερα από πληροφορία που διαβιβάστηκε στην Αστυνομία και όχι στη βάση στοιχείων ή μαρτυρίας. Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους, όπου στην οικία του 33χρονου Σύρου εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο μάρκας Range Rover μαύρου χρώματος το οποίο παραλήφθηκε για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Στο δικαστήριο λέχθηκε ότι σύμφωνα με την πληροφορία που διαβιβάστηκε στο Αρχηγείο, την απαγωγή φέρεται να οργάνωσε ο 1ος ύποπτος (αποφυλακίστηκε μόλις πρόσφατα) έναντι αμοιβής και αυτός με τη σειρά του ανέθεσε την εκτέλεσή της στον 2ο ύποπτο. Αυτός ανέθεσε την απαγωγή στον Σύρο ο οποίος με ακόμα ένα πρόσωπο φέρονται να εκτέλεσαν την απαγωγή. Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία, μετά την απαγωγή οι ύποπτοι μετέφεραν την ανήλικη από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές από μη ελεγχόμενο σημείο της Δημοκρατίας στο χωριό Περιστερώνα, όπου διαμένουν δύο από τους υπόπτους.

Σημειώνεται ότι κοντά στο νηπιαγωγείο, έξω από το οποίο έγινε η απαγωγή, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και θα γίνει σύγκριση με αυτό του Σύρου που κατασχέθηκε. Σύμφωνα με τον ανακριτή, θα γίνουν εξετάσεις στη γραμμή αντιπαράταξης στην περιοχή Αστρομερίτη – Περιστερώνας προς εξασφάλιση μαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι από την Τεχνική Επιτροπή για το έγκλημα δόθηκε ενημέρωση πως δύο από τους υπόπτους φαίνεται να μετέβησαν στις 19 Απριλίου στα κατεχόμενα από διαφορετικά οδοφράγματα, μια ημέρα δηλαδή μετά που ήρθε στην Κύπρο ο πατέρας της ανήλικης.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, η μητέρα της Μαρί Έλενας το 2012 τέλεσε μαζί με τον Νορβηγό πολιτικό γάμο και το 2013 απέκτησαν την κόρη τους.

Δεν διέμεναν μόνιμα μαζί, καθ’ ότι ο πατέρας διαμένει μόνιμα στη Νορβηγία, ενώ η ίδια διαμένει μόνιμα στην Κύπρο μαζί με την κόρη τους. Ήρθαν σε διάσταση όταν ο πατέρας κατακράτησε το 2015 παράνομα την ανήλικη, γι’ αυτό και εξασφάλισε την κηδεμονία της κόρης τους με διάταγμα κυπριακού δικαστηρίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: