Προηγείται το “Ναι” στον Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Γκεζιτζί




Εξήμισι ποσοστιαίες μονάδες διαφορά με πρώτο το “ναι” δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Γκεζιτζί στην Τουρκία, που διεξήχθη σε 24 Νομούς την 1η και 2α Απριλίου ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.

Όπως μεταδίδει η τ/κ ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, το “ναι” συγκεντρώνει ποσοστό 53,3% και το “όχι” 46,7%. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα αναμένεται να φτάσει στο 82-83%.

Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι στις τελευταίες τοπικές, Βουλευτικές αλλά και Προεδρικές εκλογές η εταιρεία Γκεζιτζί είχε προβλέψει σωστά τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας ερευνών, Μουράτ Γκεζιτζί, πρώτη φορά το “ναι” περνά μπροστά στις δημοσκοπήσεις και προέβλεψε ότι αν αυξηθεί το ποσοστό της αποχής θα αυξηθεί το ποσοστό του “ναι” που μπορεί να φτάσει το 56%.

Μετά τις 15 Ιουλίου, παρατήρησε, ο τουρκικός εθνικισμός έχει αυξηθεί και η αντιπολίτευση επέδειξε αδυναμία έκφρασης μια στάσης ενοποίησης της κοινωνίας και επισημαίνοντας ότι οι κεντροδεξιές ψήφοι στην Τουρκία φαίνεται ότι φτάνουν το 70%, σημειώνει ότι στα κόμματα ΑΚΡ και ΜΗΡ μαζικά δίδει ψήφους η κεντροδεξιά.

Η αντιπολίτευση, πρόσθεσε ο κ. Γκεζιτζί, δεν μπόρεσε να συγκεκριμενοποιήσει τις ανησυχίες της δεξιάς και να κατευθύνει εκείνες τις ψήφους προς το “όχι”. Το σύνθημα της αντιπολίτευσης “δεν φοβάμαι τον κ. Ερντογάν”, συνέχισε, είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που η κοινωνία αισθάνεται, αφού μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου αυξήθηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου τον οποίο είδε ως έναν πραγματικό ηγέτη.

Η εταιρεία Γκεζιτζί πρόκειται να πραγματοποιήσει νέα έρευνα στις 8 και 9 Απριλίου σε όλη την Τουρκία και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα αυτά στις 13 Απριλίου, προστίθεται στο ίδιο δημοσίευμα.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/04/2017 18:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: