Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΑΕΚ (3-2) στο ΟΑΚΑ: Στο τέλος μίλησε ο Μάρκους Μπεργκ




Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμή στο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3 στο ΟΑΚΑ, στην 26η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 0-2 στο ημίχρονο (Κλωναρίδης 24΄, Μπεργκ 27΄), η Ενωση ισοφάρισε (Χριστοδουλόπουλος 62΄-πεν., Πέκχαρτ 77΄) και στην εκπνοή (90΄) ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οπως φαίνεται κι από τη διακύμανση του σκορ, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο: Στο πρώτο, οι Εμποκου, Βιγιαφάνες, Μπεργκ συνέθεσαν μια τριπλέτα που διέλυσε κάθε αμυντικό σχέδιο του Χιμένεθ. Οι Κουρμπέλης, Ζέκα «κατάπιαν» τους Γιόχανσον, Σιμόες, ενώ οι δύο ακραίοι Χουλτ και Κουλιμπαλί ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στις πλευρές τους. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την πολύ κακή ημέρα στην οποία βρέθηκε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ, και ειδικά ο Βράνιες, συνέθεσαν το παζλ της απόλυτης κυριαρχίας του Παναθηναϊκού στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 6ο λεπτό με φοβερή ανάπτυξη, σέντρα του Χουλτ, τετ-α-τετ του Βιγιαφάνες και ηρωική προβολή του Ντίντακ, φάνηκαν οι διαθέσεις των «πρασίνων». Στο 24΄ από αστραπιαία εναλλαγή με τον Βιγιαφάνες, ο Μπεργκ μπήκε στην περιοχή, και γύρισε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή εξουδετερώνοντας τον Μπάρκα. Ο Βράνιες είχε την ευκαιρία να απομακρύνει αλλά την έστειλε και στην επαναφορά ο Κλωναρίδης απλώς την «έσπρωξε» στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά, από λάθος μεταβίβαση του Βράνιες, ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία για αντεπίθεση την οποία εκδήλωσε υποδειγματικά με τον Εμποκού να ελίσσεται στην περιοχή και να περνάει την ασίστ στον Μπεργκ ο οποίος πολύ άνετα έγραψε το 0-2.

Αμέσως μετά, στο 32΄, από λάθος εκτίμηση του Βράνιες ο Κλωναρίδης έκλεψε και πάσαρε στον Μπεργκ ο οποίος όμως δεν πλάσαρε σωστά και η μπάλα έφυγε άουτ,

Στο 42΄ ξανά Κλωναρίδης, Βιγιαφάνες έπαιξαν εξαιρετικά το «ένα-δύο», ο Αργεντινός βρέθηκε σε κλασικό τετ-α-τετ με τον Μπάρκα ο οποίος έσωσε την ομάδα του.

Για την ΑΕΚ δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά, παρά μόνο ότι το 0-2 του ημιχρόνου είναι σκορ τιμητικό για την εικόνα που παρουσίασε. Το απόρθητο -επί Χιμένεθ- κάστρο του ΟΑΚΑ, γκρεμίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά και το μόνο που έμενε στους «κιτρινόμαυρους» ήταν να περισώσουν ό,τι μπορούσαν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο Χιμένεθ προσπάθησε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα με δύο αλλαγές στο ημίχρονο. Μία από αυτές ήταν ο Χριστοδουλόπουλος, που πράγματ βοήθησε επιθετικά, έχασε και μια καλή ευκαιρία στο 60΄ και αμέσως μετά (62΄) μείωσε σε 2-1 με πέναλτι. Η παράβαση καταλογίστηκε σε χέρι του Βιγιαφάνες, από διώξιμο του Μολέδο.

Ο κόσμος «έσπρωχνε» προς την ισοφάριση και ο ενθουσιασμός είχε επανέλθει στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Επρεπε, όμως, να αποτυπωθεί και πάνω στο χορτάρι όπου η ΑΕΚ ναι μεν ήταν βελτιωμένη, αλλά όχι ποιοτική. Η οπισθοχώρηση του Αραούχο, η άνοδος του Γιόχανσον και η επιθετική αύρα του Χριστοδουλόπουλου έδωσαν αυτό το χαρακτηριστικό στην Ενωση, που κυριάρχησε στο τελευταίο ημίωρο. Και στο 77΄ έφτασε στην ισοφάριση με ένα από τα πιο όμορφα γκολ που έχει πετύχει φέτος. Σε αντεπίθεση για… σεμινάριο, με Μάνταλο, Αραούχο, Λάζαρο και Πέκχαρτ ο οποίος με εξαιρετικό «τελείωμα» έφερε το ματς στα ίσια.

Ο ενθουσιασμός, όμως, κόπασε στο 90΄. Με μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Λέτο πάσαρε στον Λουντ κι αυτός έκανε παράλληλη σέντρα. Ο Μπεργκ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των Λαμπρόπουλου, Μπάρκα πετάχτηκε ανάμεσά τους και έγραψε το τελικό 2-3. Ηταν η πρώτη ήττα του Μανόλο Χιμένεθ από τότε που ανέλαβε (για δεύτερη φορά) την ΑΕΚ, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέτυχε το «3 στα 3» στα ντέρμπι με ένα αποτέλεσμα που οριστικοποιεί την παρουσία του Παναθηναϊκού στα play off.

Διαιτητής: Γ. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Βράνιες – Βιγιαφάνες, Ζέκα, Βλαχοδήμος

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (63΄ Μπακασέτας), Αϊντάρεβιτς (46΄ Πέκχαρτ), Ροντρίγκες (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (85΄ Μπουμάλ), Εμποκού (68΄ Λουντ), Κλωναρίδης (68΄ Λέτο), Μπεργκ.

Γιώργος Μανταίος
02/04/2017 21:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: