Ο Καμμένος εγκαλεί τους Τούρκους για τις παραβιάσεις την ημέρα της απώλειας των αξιωματικών




«Οι παραβιάσεις ημέρα πένθους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη θυσία των τεσσάρων αξιωματικών σήμερα και ενός στρατιώτη εχθές δείχνουν την ποιότητα των Τούρκων» σχολίασε μέσω Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για τις σημερινές πτήσεις των 6 τουρκικών αεροσκαφών πάνω από την Κίναρο, και ανατολικά της Αμοργού.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Tα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και συνολικά στους άνδρες και τις γυναίκες της 1ης Στρατιάς, εξέφρασε με δήλωσή του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης σημειώνει πως ολόκληρη η χώρα και σύσσωμος ο ελληνικός λαός θρηνεί για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του δημότη Λάρισας, υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, οι οποίοι χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος.

Τα στοιχεία των στελεχών του Στρατού Ξηράς που επέβαιναν στο ελικόπτερο, δόθηκαν από το υπουργείο Άμυνας

Στοιχεία για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που έχασαν την ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και της συναδέλφου τους που επέζησε, αλλά νοσηλεύεται τρεαυματισμένη, δόθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως έγινε γνωστό, ο υποστράτηγος (Τεθωρακισμένων) Ιωάννης Τζανιδάκης, είχε προαχθεί με τις φετινές κρίσεις και τοποθετήθηκε ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς. Η προηγούμενη θέση του, ως ταξιάρχου, ήταν διευθυντής του Ε κλάδου στο ΓΕΕΘΑ. Ήταν τάξεως 1984.

Ο συνταγματάρχης (Τεθωρακισμένων) Θωμάς Αδάμος, ήταν 50 ετών και ήταν διευθυντής ασφαλείας στην 1η Στρατιά. Ήταν τάξεως 1989.

Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου, ταγματάρχης (Αεροπορίας Στρατού) Δημοσθένης Γούλας, ήταν 35 ετών και είχε συμπληρώσει 1.620 ώρες πτήσεως στα ελικόπτερα αυτού του τύπου.

Ο συγκυβερνήτης, υπολοχαγός (Αεροπορίας Στρατού) Κωνσταντίνος Χατζής, ήταν 28 ετών και είχε συμπληρώσει 405 ώρες πτήσεως στα συγκεκριμένα ελικόπτερα.

Η αρχιλοχίας (Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης) είναι 26 ετών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: