Ο Ερντογάν διαλύει τις ψευδαισθήσεις μετά το δημοψήφισμα, λέει η Συμμαχία Πολιτών




“Αμέσως μετά το δημοψήφισμα ο Ερντογάν διαλύει τις ψευδαισθήσεις όλων αυτών που διακήρυτταν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα γινόταν πιο διαλλακτικός”, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών.

“Λίγα 24ωρά μετά τη νίκη Ερντογάν στο δημοψήφισμα, ο τουρκικός στρατός κάνει επίδειξη δυνάμεων στην κυπριακή ΑΟΖ με στρατιωτικές ασκήσεις αγνοώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Αμέσως μετά το δημοψήφισμα ο Ερντογάν διαλύει τις ψευδαισθήσεις όλων αυτών που διακήρυτταν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα γινόταν πιο διαλλακτικός. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί που προ διετίας πωλούσαν φρούδες ελπίδες ότι ο Ερντογάν θα γινόταν πιο διαλλακτικός όταν κέρδιζε την προεδρία. Ελπίζουμε πλέον τα παθήματα να τους έχουν γίνει μαθήματα και επιτέλους να δουν ρεαλιστικά την τουρκική πολιτική σε σχέση με το κυπριακό.

“Δυστυχώς οι συνομιλίες για το κυπριακό θα συνεχιστούν μέσα σε αυτό το κλίμα και στο πλαίσιο των απειλών και εκβιασμών της Τουρκίας αναφορικά με το Φυσικό Αέριο και το πρόγραμμα των γεωτρήσεων.

“Για αυτό ζητούμε όπως στο Εθνικό Συμβούλιο της 24ης Απριλίου γίνει μια σοβαρή και εκτεταμένη συζήτηση γύρω από τα πιο κάτω θέματα:

“Ποιοι είναι οι στόχοι και τα πλάνα της Τουρκίας μετά το δημοψήφισμα; Ποια είναι η τακτική της και πως την αντιμετωπίζουμε;

Πως αξιολογούνται οι απειλές του ΥΠΕΞ της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά των εταιρειών που αδειοδοτήθηκαν για έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ; Πως αντιμετωπίζουμε προληπτικά αυτές τις απειλές;

“Πως πρέπει να αξιολογηθεί η εισήγηση Ακκιντζί όπως ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Άιντα υποβάλλει «γεφυρωτικές προτάσεις»; Υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος, με αυτή τη διαδικασία, η πλευρά μας αντί να απορρίπτει ακραίες τουρκικές θέσεις να βρεθεί να απορρίπτει προτάσεις που θα έχουν τη σφραγίδα του ΟΗΕ; Τι επιπτώσεις θα υπάρξουν σε μια τέτοια περίπτωση, ιδιαίτερα αν οι συνομιλίες οδηγηθούν σε νέο αδιέξοδο;

“Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν από τις εξελίξεις στη Συρία, στην ευρύτερη περιοχή με την εμπλοκή των υπερδυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας; Πως μπορεί να επηρεαστούν από αυτές τις εξελίξεις την Τουρκία και το Κυπριακό;”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/04/2017 11:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: