Μετά τον Τράμπ, τα συγχαρητήριά του στον Ταγίπ Ερντογάν διαβίβασε και ο Πούτιν




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε σήμερα και συνεχάρη τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επικράτηση του «Ναι» στο δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ενίσχυση των προσπαθειών για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων και υπογράμμισαν την σημασία της συνεργασίας για την ενίσχυση της εκεχειρίας στην Συρία.

Περίεργα πράγματα: Συγχαρητήρια Τραμπ στον Ερντογάν, κριτική από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: Σύγκρουση προκλήθηκε έξω από τα δικαστήρια Κωνσταντινούπολης στο Τσάλαγιαν μεταξύ της αστυνομίας και των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Η ομάδα υποστηρικτών του κόμματος άρχισε να φωνάζει συνθήματα με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία για να τους εμποδίσει.
Εκατοντάδες υποστηρικτές του κόμματος της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από τα γραφεία της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) για να δώσουν γραπτώς τη διαμαρτυρία τους. Σε κάποιες περιπτώσεις  προκλήθηκε ένταση με την αστυνομία ενώ οι αρμόδιοι του YSK έστησαν τραπέζια στον κήπο παραλαμβάνοντας τις γραπτές διαμαρτυρίες. Στην ουρά περιμένουν και γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες.

Στο μεταξύ απόψε στις 7.30 διοργανώνονται διαμαρτυρίες στο Μπεσινκτάς και το Καντίκιοϊ (Χαλκηδόνα) της Κωνσταντινούπολης καθώς και στην Άγκυρα.

18/04/2017 21:28 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Άγκυρα, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: