Μαγική η Γιουβέντους, “γάζωσε” την Μπαρτσελόνα: Επικράτησε άνετα 3-0 στο Τορίνο




Με στρατηγική… αλά Παρί Σεν Ζερμέν, η Γιουβέντους συνέτριψε 3-0 την Μπαρτσελόνα στο Τορίνο κι έκανε άλμα προς τα ημιτελικά του Champions League, αφού παρότι η ρεβάνς της 19ης Απριλίου είναι βέβαιο ότι θα διεξαχθεί ενώπιον ενός «κολασμένου» κοινού στη Βαρκελώνη, η φανέλα της πρωταθλήτριας Ιταλίας είναι πολύ βαριά και η κλάση της ως ομάδα ανάλογη.

Οι Ιταλοί άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση από το πρώτο σφύριγμα της αναμέτρησης, με προφανή στόχο να φτάσουν στο γρήγορο γκολ. Αφού λοιπόν προειδοποίησαν στο 3΄, με τον Ιγκουαΐν να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Τερ Στέγκεν, άνοιξαν το σκορ στο 7΄ με εξαιρετικό γκολ του Ντιμπάλα, που εκτέλεσε αστραπιαία στη γωνία του Γερμανού τερματοφύλακα με τεχνικό αριστερό σουτ.

Στο 21΄ ο Μπουφόν βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει κόρνερ στο πλασέ του Ινιέστα, σε μαγική πάσα του Μέσι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν και πάλι ο Ντιμπάλα που νίκησε για δεύτερη φορά τον Τερ Στέγκεν με εν κινήσει αριστερό σουτ, κι ας ήταν η κατοχή σε εκείνο το σημείο στο 68%-32% για τους Καταλανούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα βγήκε για να παίξει, επιτέλους, ποδόσφαιρο και στο 47΄ ο Μέσι έχασε μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας δίπλα από το δοκάρι του Μπουφόν. Στο 55΄ όμως ο Κιελίνι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δεξί δοκάρι κι εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα των Ισπανών για το τελικό 3-0 και το game over για την «Μπάρτσα», που πλέον χρειάζεται άλλο ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να προκριθεί.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντάνι Άλβες, Μάντζουκιτς, Κεντίρα, Λεμινά – Σουάρες, Ινιέστα, Ουμτιτί

Οι συνθέσεις:

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Aλέγκρι): Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (89΄ Μπαρτζάλι), Κουαδράδο (73΄ Λεμινά), Ντιμπάλα (81΄ Ρινκόν), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ματιέ (46΄ Αντρέ Γκόμες), Μασεράνο, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: