Η νέα επίθεση κατά του Κοτζιά από τον απολογητή του Ερντογάν, Κιονελίτη Κανλί




Του Μάριου Ευρυβιάδη 

Οι επιθέσεις κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών τερματίστηκαν από τους δικούς μας πολιτικά εξωνημένους γιατί δεν τους πήγαινε άλλο και διότι σταμάτησε το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, που τις άρχισε, με τον Νίκο Κοτζιά να χαίρει πλέον του απαιτούμενου σεβασμού ως αξιωματούχος του ποιό σημαντικού συμμάχου της Κύπρου στον αγώνα για επιβίωση.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συμφέρει στην Τουρκία και οι Τουρκαλλάδες επανήλθαν μέσω του Τουρκοκύπριου Γιουσούφ Κανλί, στη δαιμονοποίηση του Νίκου Κοτζιά.

Ο Κανλί  ζει στην Τουρκία για χρόνια και εργάζεται ως σχολιαστής στην εφημερίδα Χουρριέτ. Αντίθετα με τους περισσότερους Τούρκους δημοσιογράφους που έχουν χάσει τη δουλειά τους και βρίσκονται στις φυλακές,  ο Κανλί χαίρει της προστασίας του καθεστώτος το οποίο διαχειρίζεται με το γάντι ώστε να διατηρεί τη δουλειά του.

Το πιο σημαντικό όμως για τους σκοπούς μας είναι πως ο εν λόγω δημοσιογράφος κατάγεται από το περιβόητο Κιόνελι, το χωριό που έσφαξε με μαχαίρια και τσεκούρια πάνω από δέκα Έλληνες το 1958, σε ένα όργιο αίματος χωρίς προηγούμενο στην Κύπρο.

Λέγεται πως η οικογένεια του Κανλί ήταν από τους πρωτοστάτες της σφαγής για την οποία ο Κανλί και το συνάφι του όχι μόνο δεν έχουν απολογηθεί αλλά θεωρούν τη σφαγή πράξη “ηρωισμού και αντίστασης”.

Έχουμε λοιπόν ένα ακόμη Τούρκο φασίστα, με τη βούλα, να ασχημονεί πολιτικά κατά του ‘Ελληνα ΥΠΕΞ μέσω ενός προπαγανδιστικού αφηγήματος που παρουσιάζει τους Τούρκους ως θύματα των Ελλήνων και του Κοτζιά.

Αυτά.

Υ.Γ.: Και για το “βίο και πολιτεία” του απολογητή του φασισμού σε Κύπρο και Τουρκία θα επανέλθω για να μην νομίζει πως μπορεί να ασχημονεί, να βρίζει και να απειλεί, χωρις να πληρώνει τελωνείο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: