Η ήττα Λεπέν είναι προτεραιότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη, τονίζει ο Παπαδημούλης




«Η ήττα της ακροδεξιάς Λεπέν είναι προτεραιότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η σημαντική αύξηση των εκλογικών ποσοστών του Μελανσόν αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη, αλλά και πρόκληση για το επόμενο διάστημα, με τη δυναμική της Αριστεράς να είναι καθοριστική για τις εξελίξεις. Από την άλλη πλευρά, η άνοδος της Λεπέν επιβεβαιώνει την ισχυροποίηση της ακροδεξιάς που έχει παρατηρηθεί σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης», αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οφείλουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να αποκρούσουμε και να αποδομήσουμε πολιτικά την άκρα Δεξιά, υπενθυμίζοντας διαρκώς την ευθεία σχέση με τον ναζισμό και το παρακράτος και τη δήθεν αντι-συστημική προσέγγιση τύπου Τραμπ.

Στον δεύτερο γύρο πρέπει να δημιουργηθεί μια δημοκρατική πανστρατιά που θα αποτρέψει την ανάδειξη του φασισμού, της ακροδεξιάς και της ρητορικής μίσους στη Γαλλία. Η ήττα της ακροδεξιάς Λεπέν είναι προτεραιότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη», τονίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτιμά, πως «δε χωράει περαιτέρω καθυστέρηση» στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τονίζοντας πως τόσο το 4% πλεόνασμα για το 2016, όσο και η γενικότερη πρόοδος της ελληνικής οικονομίας ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας για συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, αποσαφήνιση ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2018, ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και ενίσχυση των επενδύσεων.

«Η οριστική έξοδος από την επιτροπεία αποτελεί το κρίσιμο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ», για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα και να μειωθεί ταχύτερα η ανεργία, σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

29/04/2017 12:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: