Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η αντιπαράθεση του Υπουργού Οικονομικών με τον Γενική Ελεγκτή για το ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων που είναι ταυτόχρονα και κομματικά στελέχη, αλλά και η πορεία των διαπραγματεύσεων με φόντο τη σημερινή συνάντηση των ηγετών, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η απώλεια εξασφαλίσεων ύψους 4 εκ. ευρώ για συμβόλαια του ΣΑΛ, το θέμα της εισόδου στη Δημοκρατία ομάδας Σέρβων χορευτών, η έλλειψη πόρων για τη μαρίνα της Πάφου και η πολιτική για τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ).

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Μετατράπηκες σε στέλεχος της αντιπολίτευσης» γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι με τους χειρισμούς του, στην ουσία έχει μετατραπεί σε στέλεχος της αντιπολίτευσης. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι απορρίφθηκαν από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας οι ενστάσεις κατά του δημοψηφίσματος. Επίσης γράφει ότι ο ενδιάμεσος χώρος έχει τα βλέμματα στραμμένα στη συνάντηση των πέντε κομμάτων, τη Δευτέρα.

«Πολιτικές διαστάσεις στην κόντρα Γεν. Ελεγκτή – Υπ. Οικονομικών» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδό της «Σημερινής» η οποία γράφει για πρωτοφανή κόντρα Υπουργού Οικονομικών – Ελεγκτικής Υπηρεσίας, με πολυεπίπεδες πολιτικές προεκτάσεις, με αφορμή το θέμα της Σάβιας Ορφανίδου. Αλλού γράφει για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς και μια τραυματία. Επίσης, γράφει ότι επαναρχίζουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό με χαμηλές προσδοκίες.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ατζέντα με 4 ελευθερίες» γράφει στο πρώτο θέμα του ότι την πρώτη ουσιαστική συνάντηση θα έχουν σήμερα οι δύο ηγέτες, από την έκβαση της οποίας θα διαφανεί η παραπέρα πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μαζικές απεργίες στην Γουιάνα αναβάλλουν την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 3, που φέρει τις σημαίες Κύπρου και Ελλάδας. Ακόμη γράφει ότι στον τοίχο στήνει την Κύπρο έκθεση του ΟΗΕ για την πολιτική περί ΑμεΑ.

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο «Έγιναν καπνός εξασφαλίσεις 4 εκ. ευρώ» και γράφει στο κύριο θέμα της ότι αμέλεια ολκής, η οποία θα κοστίσει στους φορολογούμενους μερικά εκατομμύρια ευρώ, αποκαλύφθηκε στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, ένεκα λάθους στη διαχείριση τραπεζικών εγγυητικών σχετικά με συμβόλαια της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού. Ακόμη, γράφει ότι επικαιροποιείται το σχέδιο «Ελευθερία» για την Αμμόχωστο. Επίσης αναφέρει ότι η Επιτροπή Ασυμβίβαστου εξετάζει σήμερα το ασυμβίβαστο του Υπουργού Εσωτερικών.

«Διπλωματική διένεξη για τα παιδιά από τη Σερβία» είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης “Cyprus Mail”, η οποία γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι η ομάδα παιδιών και οι συνοδοί τους από τη Σερβία, που έφτασαν στην Κύπρο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, με πρόθεση να συμμετάσχουν σε εκδήλωση στα κατεχόμενα, επιμένουν πως τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη Δημοκρατία. Ακόμη γράφει ότι η Τερέζα Μέι εξασφάλισε τη στήριξη της βουλής για τις πρόωρες εκλογές. Επίσης αναφέρει ότι μειώνονται οι ελπίδες για τη μαρίνα στην Πάφο λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/04/2017 07:26

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: