Δοκιμάζονται ξανά οι σχέσεις Τραμπ με Πούτιν για Συρία: «Ψευδείς» ισχυρισμοί της Μόσχας




Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε σήμερα την εκτίμηση της Ρωσίας ότι το πολύνεκρη συμβάν κατά το οποίο εκλύθηκαν τοξικά αέρια στη Χαν Σεϊχούν της Συρίας χθες πιθανόν οφείλεται στο ότι επλήγη αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών.

«Η Ρωσία προβάλλει (…) ψευδή γεγονότα τα οποία υποστηρίζουν μόνο η ίδια και το καθεστώς του Άσαντ», ανέφερε ο αξιωματούχος. «Η Ρωσία επιμένει σε αυτόν τον δρόμο, να προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση, σαν ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος να μην έχει μάτια, αυτιά ή τη δυνατότητα να καταλήγει σε συμπεράσματα μπροστά σε προφανή γεγονότα», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα εξακριβώσει εάν η χημική ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είναι το νευροτοξικό αέριο σαρίν, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το Βερολίνο κατηγορεί τη Ρωσία και το Ιράν ότι φέρουν ευθύνη για την επίθεση στη Συρία

Η Γερμανία κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία και το Ιράν ότι φέρουν ευθύνη για την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να πραγματοποίησαν δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί πως ευθύνη φέρουν η Ρωσία και το Ιράν ως σύμμαχοι του καθεστώτος Άσαντ», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στην τακτική συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως χωρίς τη μαζική στρατιωτική υποστήριξή τους το καθεστώς θα είχε αναγκαστεί εδώ και πολύ καιρό να συμφωνήσει σε σοβαρές διαπραγματεύσεις για μια πολιτική επίλυση», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

05/04/2017 22:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: