Ακόμα ένα σύνθημα του Τράμπ πάει …περίπατο: Είναι καλό το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τώρα…




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μια “ασπίδα για την διεθνή ειρήνη”.

Ο Τραμπ, που είχε προκαλέσει ανησυχίες στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντας “παρωχημένο” το ΝΑΤΟ, δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία “δεν είναι πλέον παρωχημένη”, τονίζοντας όμως ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.

“Δήλωσα ότι ήταν παρωχημένο. Δεν είναι πλέον παρωχημένο”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ προσαρμόζεται σε μια ευρύτερη επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την οποία είχε καλέσει.

Παράλληλα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη της Συμμαχίας για την στήριξη τους για την απόφαση των ΗΠΑ να εκτοξεύσουν 59 πυραύλους πλεύσης εναντίον συριακού αεροδρομίου σε απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να εξαπέλυσε η Δαμασκός. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στον συριακό πόλεμο.

Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι είχε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

12/04/2017 23:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: