Το Brexit δεν θα πλήξει τη φιλία Βρετανίας- Γαλλίας, δηλώνει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από το Παρίσι




Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που έκανε δεκτούς τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν στο Παρίσι, με στόχο την ανάδειξη των ισχυρών δεσμών μεταξύ Γαλλίας Βρετανίας παρά την επικείμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ουίλιαμ στο Παρίσι αφότου η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, σκοτώθηκε μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι αλ Φαγιέντ σε τροχαίο δυστύχημα στη γαλλική πρωτεύουσα τον Αύγουστο του 1997.

Ο Βρετανός πρίγκιπας και η σύζυγός του στάθηκαν χαμογελαστοί στο πλευρό του Γάλλου προέδρου κατά την υποδοχή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου συζήτησαν θέματα όπως τον πόλεμο στη Συρία και την μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, όπως επίσης τις γαλλοβρετανικές σχέσεις, σύμφωνα με μια πηγή από το προεδρικό περιβάλλον.

Επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, ο Ουίλιαμ δήλωσε αργότερα σε μια δεξίωση στη βρετανική πρεσβεία:

«Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί παρά την πρόσφατη απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το βάθος της φιλίας μας και το εύρος της συνεργασίας μας δεν θα αλλάξουν».

Ο Ούιλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, βρέθηκε στο στόχαστρο μερίδας του βρετανικού Τύπου αυτήν την εβδομάδα διότι πήγε για σκι και χορό με φίλους στις ελβετικές Άλπεις και δεν παρέστη σε μια λειτουργία στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο παρουσία και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας.

Τα δημοσιεύματα αυτά αναζωπύρωσαν την κριτική προς το πρόσωπο του 34χρονου πρίγκιπα με τους επικριτές του να επισημαίνουν ότι ξοδεύει πολύ χρόνο απολαμβάνοντας τη μεγάλη ζωή, ενώ αποφεύγει τα επίσημα καθήκοντά του.

Αύριο Σάββατο το πριγκιπικό ζεύγος αναμένεται να συναντηθεί με ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην επίθεση με φορτηγό, με 86 νεκρούς, στη Νίκαια τον περασμένο Ιούλιο και τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 με 130 νεκρούς.

17/03/2017 22:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP
Παρίσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: