Θυγατρική της Eurobank για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια: Θα αναζητήσει λύσεις




Στην αποτελεσματική διαχείριση των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας του ομίλου της «Eurobank Financial Planning Services» (Eurobank FPS), η οποία θα δραστηριοποιείται στη νέα αγορά εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου, δίνει έμφαση η Eurobank.

Η Eurobank FPS είναι η πρώτη θυγατρική τράπεζας που εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδας για τη διαχείριση απαιτήσεων στην ελληνική αγορά.

Βασικό αντικείμενο εργασιών της Eurobank FPS, είναι κατά προτεραιότητα η εξεύρεση συναινετικών λύσεων για οφειλέτες και η διαχείριση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με έμφαση στην εξυγίανση χαρτοφυλακίων μέσω καινοτόμων μεθόδων, εξελιγμένων συστημάτων πληροφορικής, εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών συμβούλων και νέων προϊόντων.

Η Eurobank FPS αναλαμβάνει να διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο ύψους 14 δισ. ευρώ από οφειλές ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, ενώ στόχος είναι επίσης να αναλάβει και τη διαχείριση χαρτοφυλακίων τρίτων, επενδύοντας σε κάλλιστες πρακτικές («best practices») της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

Η Eurobank FPS προήλθε από τη μετατροπή της υφιστάμενης έως πρόσφατα «Eurobank Διαχείρισης Απαιτήσεων Α.Ε» σε εταιρεία λειτουργίας στο πλαίσιο του νέου θεσμικού πλαισίου. Θα ακολουθήσει νομική συγχώνευση της «Eurobank Υπηρεσίες Ενημέρωσης Οφειλετών Α.Ε» και περαιτέρω ανάπτυξη της νέας εταιρείας με μονάδες και υπηρεσίες εναρμονισμένες με το νέο θεσμικό πλαίσιο, αξιοποιώντας τις εξελίξεις που δυναμικά διαμορφώνουν την ελληνική και διεθνή αγορά σε θέματα διαχείρισης οφειλών.

Σκοπός της εταιρείας είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της υπό όρους διαφάνειας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις στρατηγικές, τις υποδομές, τα συστήματα και το ανθρώπινο δυναμικό και επιδεικνύοντας υπευθυνότητα προς το κοινωνικό σύνολο.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: