Ο Σόιμπλε τα “ρίχνει” στον Ερντογάν: Η τουρκική συμπεριφορά είναι πέραν κάθε σχολιασμού




Η συμπεριφορά τούρκων πολιτικών που διεξάγουν εκστρατεία για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία προβλέπει τη διεύρυνση των εξουσιών του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, είναι τόσο “αδιανόητη” που είναι πέραν κάθε σχολίου.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικων Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε μιλούσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες έπειτα από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως οι υποχρεώσεις της Βρετανίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα σταματήσουν με τον έξοδό της από την Ένωση και ότι θα συνεχιστούν για πολύ ακόμη πέρα από αυτό το σημείο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Εξαρτάται από την Ελλάδα εάν μπορεί να ολοκληρωθεί σύντομα η τρέχουσα αξιολόγηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της χώρας, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι η επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα από το πρόγραμμα διάσωσης δεν μπορεί να καταβληθεί χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Σόιμπλε σημείωσε ότι ακόμα και οι εταίροι στην Ουάσινγκτον έχουν πλέον αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατή μια ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

21/03/2017 16:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βρυξέλλες, Belgium

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: