Συμμαχία Πολιτών: Η Τουρκία βλέπει τις υποχωρήσεις και τις εκμεταλλεύεται




“Από την ώρα που η Κυβέρνηση και όσοι ασπάζονται την πολιτική της στέλνουν το μήνυμα ότι υποχωρούμε σε εκβιασμούς δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία θα αναβαθμίσει τις απαιτήσεις της και θα θέσει νέους όρους για συνέχιση συνομιλίων”, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών.

“Πολύ σύντομα ο κ. Αναστασιάδης θα κληθεί να αποφασίσει αν θα αναστείλει τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις της ΕΝΙ ή αν θα διακοπούν οι συνομιλίες

“Την ώρα που μεθοδεύεται στη Βουλή η ταπεινωτική απόσυρση του ψηφίσματος ώστε να καταδεχτεί ο Ακιντζί να επιστρέψει στις συνομιλίες, η Τουρκία εξαγγέλλει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα ώστε να μας εμποδίσει να αξιοποιήσουμε τους υδρογονάνθρακες μας. Ταυτόχρονα, για να μας τονίσει ότι εννοεί τις απειλές της, βγάζει από τώρα NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

“Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα και το εκβιαστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο η Τουρκία θέλει να λειτουργήσουν οι συνομιλίες. Ο κ. Αναστασιάδης και οποίοι άλλοι ευελπιστούν σε καλή θέληση από την Τουρκία μετά το δημοψήφισμα απλά στρουθοκαμηλίζουν και σχοινοβατούν επικίνδυνα για την εθνική μας υπόθεση. Από την ώρα που η Κυβέρνηση και όσοι ασπάζονται την πολιτική της στέλνουν το μήνυμα ότι υποχωρούμε σε εκβιασμούς δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία θα αναβαθμίσει τις απαιτήσεις της και θα θέσει νέους όρους για συνέχιση συνομιλίων.

“Δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος τις επόμενες εξελίξεις. Πολύ σύντομα ο κ. Αναστασιάδης θα κληθεί να αποφασίσει αν θα αναστείλει τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις της ΕΝΙ ή αν θα διακοπούν οι συνομιλίες και παλι. Αυτή τη φορά όμως οι πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα θα στραφούν προς ελληνοκυπριακή πλευρά και έτσι ενώ η τουρκική πλευρά έμεινε εκτεθειμένη με την απόσυρση από τις συνομιλίες λόγω της γελοίας αφορμής που επικαλέστηκε, στην περίπτωση υδρογονανθράκων θα βρει υποστηρικτές.

“Τι θα πράξει τότε ο κ. Αναστασιάδης; Θα υποχωρήσει και σε αυτή την τουρκική απαίτηση;”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/03/2017 12:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: