Συμμαχία Πολιτών: Η απάντηση ΠτΔ ότι δεν πρόκειται να συζητήσει ΜΟΕ δεν μας καθησυχάζει




“Η απάντηση του κ. Αναστασιάδη ότι δεν πρόκειται να συζητήσει ΜΟΕ δεν μας καθησυχάζει. Πολλές φορές αυτοαναιρήθηκε. Η αστάθεια του κ. Αναστασιάδη μας δημιουργεί ανησυχίες για το αποτέλεσμα που θα έχει αυτό το δείπνο”, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών.

“Πριν καλά-καλά ξεκινήσουν οι συνομιλίες, πέρα από τις επιθετικές προκλήσεις της Άγκυράς ξεκίνησαν και οι όροι Ακιντζί για συζήτηση ΜΟΕ.

“Η τουρκική πλευρά με όλους τους τρόπους αποδεικνύει ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η διαιώνιση της διχοτόμησης είτε μέσα από μια λύση τουρκικών προδιαγραφών ειτε μεσα από ένα άκαρπο και αδιέξοδο διάλογο. Η απάντηση του κ. Αναστασιάδη ότι δεν πρόκειται να συζητήσει ΜΟΕ δεν μας καθησυχάζει.

“Πολλές φορές προηγούμενα ο κ. Αναστασιάδης αυτοαναιρήθηκε ακυρώνοντας με τις πράξεις του δημόσιες δηλώσεις και δεσμεύσεις του. Η αστάθεια του κ. Αναστασιάδη και οι παλινδρομήσεις του, μας δημιουργούν ανησυχίες για το αποτέλεσμα που θα έχει αυτό το δείπνο. Όσοι επιμένουν ακόμη να πιστεύουν ότι η τουρκική πλευρά μετά το τουρκικό δημοψήφισμα θα επιδείξει πνεύμα συναίνεσης τρέφουν αυταπάτες και καλλιεργούν αβάσιμες προσδοκίες στο λαό μας.

“Ένας τρόπος υπάρχει για να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία. Να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε μια διεκδικητική στρατηγική αξιοποιώντας και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην ΕΕ έναντι της Τουρκίας για να καταστήσουμε πραγματικά την κατοχή ασύμφορη. Ο στρουθοκαμηλισμός μπροστά στην πραγματικότητά το μόνο που πετυχαίνει είναι να επιτρέπει στην Τουρκία να κερδίζει χρόνο επεκτείνοντάς την κατοχή και τη διχοτόμηση”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 29/03/2017 11:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: