Συμμαχία Πολιτών: Αποδοχή των “4 ελευθεριών” θα οδηγήσει σε εκτουρκισμό της Κύπρου




“Αποδοχή της τουρκικής απαίτησης θα καταστήσει τους Κύπριους πολίτες και την Κυπριακή Δημοκρατία σε κράτος και πολίτες δεύτερης κατηγορίας αλλά και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον εκτουρκισμό της Κύπρου με τη μέθοδο του νόμιμου πλέον εποικισμού”, αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών.

“Η σιωπή του ΠτΔ είναι οιωνός των του προθέσεων για νέες υποχωρήσεις προκειμένου να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και να οδηγηθούμε στη λύση που επιθυμεί η Τουρκία.

“Πληθαίνουν οι πληροφορίες που παρουσιάζουν τον κ. Άιντα μετά τη συνάντηση με τους κύριους Αναστασιάδη και Ακιντζί, να μεταβαίνει στις Βρυξέλες σε μια προσπάθεια του να εξευρεθεί τρόπος να ικανοποιηθεί η Τουρκία για τις τέσσερις ελευθερίες. Ως Συμμαχία Πολιτών είχαμε κατ επανάληψη προειδοποιήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι κάποιοι στην Κομισιόν και κάποιοι «εταίροι» μας είναι διευθετημένοι να ικανοποιήσουν την τουρκική απαίτηση, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα ιδιόμορφο ειδικό καθεστώς για την Κυπριακή Δημοκρατία που θα περιορίζει τα δικαιώματα των Κυπριών πολιτών.

“Αποδοχή της τουρκικής απαίτησης όχι μόνο θα καταστήσει τους κύπριους πολίτες και την Κυπριακή Δημοκρατία σε κράτος και πολίτες δεύτερης κατηγορίας αλλά σταδιακά και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον εκτουρκισμό της Κύπρου με τη μέθοδο του νόμιμου πλέον εποικισμού.

“Διερωτόμαστε πότε επιτέλους ο κ. Αναστασιάδης θα αφυπνιστεί από τις ψευδαισθήσεις του και πότε επιτέλους αποφασιστικά θα προασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Η σιωπή και η αποχή του από τις φωνές των υπολοίπων ευρωπαίων που επικρίνουν την επιθετικότητα της Τουρκίας και την προκλητική της συμπεριφορά δεν είναι τυχαία. Είναι οιωνός πραγματικών του προθέσεων για νέες υποχωρήσεις προκειμένου να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και να οδηγηθούμε στη λύση που επιθυμεί η Τουρκία”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/03/2017 11:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: