“Πυρετός” για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο: Συνάντηση Παπαδόπουλου με Λιλλήκα




Πρώτο καθοριστικό ραντεβού με αποκλειστικό θέμα τις προεδρικές εκλογές θα έχουν σήμερα το απόγευμα οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος και της Συμμαχίας Πολιτών. Ο Γιώργος Λιλλήκας ζήτησε συνάντηση από τον Νικόλα Παπαδόπουλο για να συζητήσουν για τις προεδρικές εκλογές και αυτός του απάντησε θετικά.

Προ τις σημερινής συνάντησης, όμως, αμφότερες οι πλευρές φρόντισαν να θέσουν δημοσίως τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο ηγέτης του ΔΗΚΟ έστειλε το μήνυμα πως οι συνιστώσες τον ενδιάμεσο χώρο θα πρέπει να πορευθούν στις προεδρικές του 2018 με μια υποψηφιότητα. Σημείωσε ότι μια κοινή υποψηφιότητα θα μπορεί να κερδίσει τους υποψήφιους των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Ο ηγέτης της Συμμαχίας Πολιτών στη δική του τοποθέτηση υπέδειξε πως αυτό που επιθυμεί ο ενδιάμεσος χώρος διασφαλίζεται μόνο μέσω της δικής του υποψηφιότητας.

Η συνάντηση των δύο, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο επαφών του κ. Λιλλήκα με άλλες δυνάμεις του Κέντρου, δεν αναμένεται ότι θα διαφοροποιήσει τα δεδομένα. Χαρακτηριστικό το σχόλιο από πλευράς ΔΗΚΟ: «Σε κάθε περίπτωση, το ΔΗΚΟ είναι συνεπές και αφοσιωμένο στην ανάγκη και τον στόχο συνεργασίας των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι στις προεδρικές εκλογές, με στόχο να προτείνουν την εναλλακτική πρόταση που θα βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα που οδήγησαν οι Χριστόφιας- Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΑΚΕΛ- ΔΗΣΥ».

Τα ανοίγματα του κ. Λιλλήκα προς το χώρο του ΑΚΕΛ και η πρόταξη σε διάφορες περιπτώσεις της δυνατότητας να πάρει ψήφους από το χώρο της Αριστεράς φαίνεται πως προκαλεί αντιδράσεις στις άλλες δυνάμεις του Κέντρου. Πέραν από τα μηνύματα του ΔΗΚΟ και η Ελένη Θεοχάρους φρόντισε να στείλει το δικό της προτάσσοντας την ανάγκη οι «πατριωτικές δυνάμεις» να κατέλθουν με ένα κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές. Από την άλλη, στο ΑΚΕΛ άρχισαν οι προβληματισμοί για την πορεία που θα ακολουθήσει το κόμμα ενόψει προεδρικών. Επί του παρόντος εμφανίζονται οι δύο τάσεις, που όλοι ανέμεναν, δηλαδή, το κόμμα να πάει και πάλι με το Γενικό Γραμματέα του ή να ψάξει για εξωκομματικό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: