Ούτε στις δίκες της Μόσχας! Τούρκος υπόδικος στρατιωτικός “καρφώνει” Γκιουλέν




Για πρώτη φορά υπόδικος στρατιωτικός στην δίκη για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου παραδέχτηκε ότι είχε σχέση με την FETO (Κίνημα Γκιουλέν) όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά την δίκη των 69, που προσπάθησαν να καταλάβουν το αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού στρατού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Άγκυρα, ο υπαξιωματικός Μπεκίρ Κουρτ είπε ότι ήταν σε επαφή με τον κίνημα Γκιουλέν και πως γνωρίζει την οργάνωση από παιδί όταν φοιτούσε στα σχολεία του κινήματος.

“Εκείνοι γνώριζαν ότι ήθελα να γίνω ή αστυνομικός ή στρατιωτικός. Πιστεύω ότι το χρησιμοποίησαν. Μετά που ξεκίνησα στον στρατό άρχισαν να μιλώ με τους ‘μεγάλους αδελφούς’ το κινήματος. Στις συγκεντρώσεις παρακολουθούσαμε τις κασέτες του Γκιουλεν, διαβάζαμε τα βιβλία του. Οι μεγάλοι αδελφοί ήταν κυρίως δάσκαλοι. Με αυτούς κάναμε μόνο θρησκευτικές συζητήσεις”, ανέφερε.

Ο ίδιος είπε ωστόσο ότι δεν ήταν ανάμεσα στους πραξικοπηματίες και πως αν του ζητούσαν να κάνει κάτι παράτυπο δεν θα το έκανε.

“Πιστεύω ότι επειδή υπήρξαν φίλοι που αρνήθηκαν να το κάνουν αυτό που τους ζήτησαν απέτυχε το πραξικόπημα”, ανέφερε στο δικαστήριο. Ανέφερε ότι θέλει να επωφεληθεί από την ‘αποτελεσματική απόφαση μετάνοιας” , προσθέτοντας πως ενώ το κράτος δεν γνώριζε ότι αυτή η οργάνωση ήταν προδοτική πως να το ήξερε ο ίδιος;

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 01/03/2017 17:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: