Ο ειδικός φρουρός που ομολόγησε τη δολοφονία του ταξιτζή, πυροβόλησε και τον Μαζιώτη




Ο άνθρωπος που είχε πυροβολήσει και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι, είναι ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός είχε υποβάλει αίτημα για μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία έγινε δεκτή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τον κίνδυνο αντεκδίκηση, μετά την σύλληψη του Μαζιώτη. Ο συλληφθείς είναι παντρεμένος στην Καστοριά και υπηρετεί με απόσπαση στην ΟΠΚΕ, ενώ πυροβόλησε τον 52χρονο ταξιτζή με το ιδιωτικό του 45άρι πιστόλι.

Στον εντοπισμό του ειδικού φρουρού βοήθησε το GPS του ταξί, από το οποία διαπιστώθηκε η διαδρομή της τελευταίας κούρσας, η οποία κατάληξε σε κτήμα ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου ως δράστη, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν ο τελευταίος «πελάτης».

Όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν για ανάκριση, ο ειδικός φρουρός ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης, αλλά έχει πέσει σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά το κίνητρο της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί το θύμα δεν έχει ληστευθεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί, ενώ ο συλληφθείς αφήνει και πολλά κενά στην κατάθεση του, γι’ αυτό οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στην Καστοριά βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
Τα αίτια που οδήγησαν τον 30χρονο ειδικό φρουρό να δολοφονήσει τον 52χρονο οδηγό ταξί Κοσμά Τζέλιο διερευνούν οι αστυνομικές αρχές που μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να εξιχνιάσουν το στυγερό έγκλημα στην Καστοριά.

«Για τη χθεσινή δολοφονία του 52χρονου ημεδαπού στη Λεύκη Καστοριάς, συνελήφθη 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς. Προανάκριση συνεχίζεται, διερευνώνται τα αίτια» ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς.

Οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από ανάκριση, συνέλαβαν τον 30χρονο αστυνομικό ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- συμμετείχε και στις έρευνες για… τον εντοπισμό του δολοφόνου!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος οδηγός ταξί και πατέρας δυο παιδιών Κοσμάς Τζέλιος, που βρέθηκε νεκρός στις 8.15 το βράδυ της Παρασκευής στην ερημική περιοχή της Νέας Λεύκης στην Καστοριά, έφερε δύο τραύματα από σφαίρες, ένα στον δεξί κρόταφο και ένα στην πλάτη.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών Βορείου Ελλάδος και της Ασφάλειας Καστοριάς, ο άτυχος οικογενειάρχης πυροβολήθηκε πρώτα πισώπλατα από τον 30χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος στη συνέχεια του έδωσε την χαριστική βολή πυροβολώντας τον από κοντινή απόσταση στο κεφάλι!

Ένας κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο, είναι πιθανότατα των 45mm και μάλλον προέρχεται από το όπλο του εγκλήματος, πράγμα που θα επιβεβαιωθεί σήμερα από την βαλλιστική εξέταση. Ο δράστης φαίνεται ότι πήρε μαζί του τον δεύτερο κάλυκα που δεν βρέθηκε στον τόπο με σκοπό να εμποδίσει την έρευνα, αλλά ίσως δεν κατάφερε να βρει τον άλλο.

Η σορός του άτυχου ταξιτζή από την Τσάκωνη της Καστοριάς, βρέθηκε σε απόσταση 50 μέτρων μακριά από το αυτοκίνητό του, σε μια ερημική περιοχή κοντά στο ποτάμι της Κορομηλιάς. Είχαν προηγηθεί πολύωρες αναζητήσεις, καθώς ο γιος του τον αναζητούσε από 5.30 το απόγευμα αλλά δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις του.

Χρειάστηκε η βοήθεια του συστήματος που διαχειρίζεται εταιρεία ραδιοταξί στην Αθήνα, για να εντοπιστεί το σήμα του ταξί που βρέθηκε τελικά στη Νέα Λεύκη και σε μικρή απόσταση ήταν πεσμένος ο ιδιοκτήτης του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την εξέταση της διαδρομής του οχήματος, φαίνεται ότι έκανε δρομολόγιο από την κωμόπολη Μανιάκοι προς τη Λεύκη και ο 30χρονος ειδικός φρουρός υποχρέωσε τον 52χρονο ταξιτζή να σταματήσει και να βγει.

Ο 52χρονος οδηγός ταξί Κοσμάς Τζέλιος
Ο 52χρονος οδηγός ταξί Κοσμάς Τζέλιος

Δε λέει κουβέντα για τα αίτια
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι ο συλληφθείς ειδικός φρουρός είναι σε κατάσταση σοκ. Αν και ομολόγησε το γεγονός πως σκότωσε τον άτυχο οδηγό ταξί, δεν έχει δώσει το παραμικρό στοιχείο σχετικά με τα κίνητρα που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη, κρατώντας το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στο σπίτι του ειδικού φρουρού

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στο σπίτι του ειδικού φρουρού. Πρόκειται για ένα 45άρι, όπως έλεγαν εξ αρχής οι αστυνομικοί, που είχε στην κατοχή του το μέλος της ΟΠΚΕ που κατηγορείται για τη δολοφονία του αυτοκινητιστή.

Μια κάμερα που υπήρχε κοντά στο σημείο όπου ο 30χρονος ειδικός φρουρός επιβιβάστηκε στο ταξί του 52χρονου Κοσμά Τζέλιου ήταν αυτή που βοήθησε τους αστυνομικούς να ανασυνθέσουν το στυγερό έγκλημα με θύμα τον αυτοκινητιστή, πατέρα δύο παιδιών.

Τι λέει η σύζυγος του θύματος στο protothema 

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Οι ώρες που περνάω εγώ και η οικογένειά μου είναι δύσκολες». Με τρεμάμενη φωνή η σύζυγος του 52χρονου αυτοκινητιστή που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μιλά στο protothema.gr.

Οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία. «Δεν ξέρω γιατί σκότωσαν τον άντρα μου» λέει η σύζυγος του ταξιτζή, Καλλιάνθη και δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή» μας λέει.

Η γυναίκα του 52χρονου βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της ενημέρωσαν χθες τις αστυνομικές αρχές για την εξαφάνιση του 52χρονου άνδρα, ενώ συμμετείχε μαζί με το γιο της στις έρευνες.

http://mignatiou.com/2017/03/idikos-frouros-ine-o-kath-omologia-drastis-tis-dolofonias-odigou-taxi-stin-kastoria/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: