Ο Ερντογάν πήγε σε περίπτερο του “ΟΧΙ” και προκάλεσε: Ένταση με υποστηρικτές του CHP




Επίσκεψη έκπληξη πραγματοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε περίπτερο του ‘Όχι’ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην περιοχή του Σαρίγερ στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της αντιπολίτευσης Τζουμχουριέτ, υπήρξε ένταση συζητώντας όταν μπήκε σε διάλογο με μία γυναίκα του αντιπολιτευτικού κόμματος, αν και άλλα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι συνομίλησε μαζί τους, ήπιε νερό και έφυγε.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αρχικά πήγε σε περίπτερο του ‘Ναι’ και στη συνέχεια έπειτα από πρόσκληση πήγε και σε περίπτερο του ‘όχι’. Εκεί του είπαν ότι ήθελαν να του προσφέρουν ένα τσάι αλλά εκείνος είπε πως δεν είχε χρόνο καθώς ήταν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο. “Τουλάχιστον ένα νερό Πρόεδρε” φέρεται να του είπαν. Στη συνέχεια ρώτησε εκεί μια γυναίκα “Γιατί λέτε όχι;” και του απάντησε ότι θα πει όχι γιατί δεν αισθάνεται αρκετή ασφάλεια. Ήπιε το νερό και έφυγε.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της Τζουμχουριέτ υπήρξε ένταση στο περίπτερο του όχι  όπου 15 λεπτά συνομίλησε με τους ανθρώπους που το στελέχωναν. Υπονοώντας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είπε “Ο πρόεδρός σας είναι ψεύτης”. Μια γυναίκα του κόμματος του απάντησε ότι “ο πρόεδρος μας δεν είναι εδώ, τον προσβάλλετε”. Η ίδια γυναίκα του είπε: “Προσβάλλετε και τις γυναίκες εδώ” και τότε ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Και ο πρόεδρός σας είναι ψεύτης και εσείς”. Η γυναίκα του απάντησε: “Στην πραγματικότητα εσείς είναι που λέτε ψέματα”.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 28/03/2017 19:14

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: