Ο Ερντογάν καθυβρίζει τους Ολλανδούς με τον πιό αισχρό τρόπο: «Απομεινάρια των Ναζί, φασίστες»




Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε σήμερα την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες», αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια για να προσγειωθεί στη χώρα το αεροπλάνο του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι αρχές του Ρότερνταμ ανακάλεσαν χθες την άδεια να παραστεί ο τούρκος ΥΠΕΞ σε συγκέντρωση υπέρ των σχεδίων του Ερντογάν να επεκτείνει τις εξουσίες του, που θα τεθούν σε δημοψήφισμα τον ερχόμενο μήνα. Και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή τούρκων αξιωματούχων σε τέτοιες συγκεντρώσεις.

Ο τούρκος πρόεδρος απείλησε να απαντήσει στην απαγόρευση από την Ολλανδία της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας πως η στάση της Χάγης έχει οσμή ναζισμού.

«Είναι τα απομεινάρια των ναζί, είναι φασίστες» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

«Μπορείτε να απαγορεύσετε στον υπουργό Εξωτερικών μας να πετάξει, αλλά στο εξής να δούμε πώς θα προσγειώνονται οι πτήσεις σας στην Τουρκία».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν την προσγείωση στην Ολλανδία της πτήσης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV μετέδωσαν πως η Ολλανδία ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί αεροπορικώς σήμερα στο Ρότερνταμ αφού του απαγορεύθηκε να μιλήσει σε συγκέντρωση Τούρκων εκεί.

Οι αρχές του Ρότερνταμ απαγόρευσαν την ομιλία του Τσαβούσογλου σε συγκέντρωση στην πόλη υπέρ της εκστρατείας του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο. Ο Τσαβούσογλου είχε πει πως θα μετέβαινε ούτως ή άλλως στο Ρότερνταμ.

Το CNN Turk μετέδωσε πως δεν δόθηκε άδεια πτήσης στο αεροπλάνο του Τσαβούσογλου. Το NTV μετέδωσε πως δεν του δόθηκε άδεια προσγείωσης.

ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

ΕΙΔΗΣΗ: ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΛΑΝΔΙΑ

ΕΠΙΣΗΣ: http://mignatiou.com/2017/03/pali-apili-i-agkira-me-oplo-tous-prosfiges-doste-mas-viza-tora-lei-o-tsavousoglou/

http://mignatiou.com/2017/03/den-echi-oria-to-tourkiko-thrasos-mila-pali-gia-nazismo-i-proti-didaxasa-agkira/

11/03/2017 13:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Άγκυρα, Turkey

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: