Κουτσούμπας: H δήθεν αντιμνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε αδιέξοδα




Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα λύσης προς όφελος του λαού με τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, και με την υιοθέτηση και εφαρμογή των κατευθύνσεων της πολιτικής της ΕΕ, υποστήριξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι στην πρόταση του ΚΚΕ συνδυάζεται η έξοδος από την ΕΕ με ριζική αλλαγή στην οικονομία και την κοινωνία.

Επισήμανε ότι αναγκαίο βήμα, για λύση προς όφελος του λαού, συνιστά το άνοιγμα της συζήτησης και η συνειδητοποίηση εκ μέρους του εργατικού-λαϊκού κινήματος, εκ μέρους των εργαζομένων, ότι χρειάζεται λαϊκή οικονομία, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να γίνει αυτό.

Απαντώντας στην παρατήρηση περί “βολικής αντιπολίτευσης” εκ μέρους του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι ποτέ δεν ήταν βολική η θέση του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ παλεύει στους τόπους δουλειάς ώστε ο λαός να σπάσει τη μοιρολατρεία. Υποστήριξε ότι στους χώρους εργασίας, η κριτική στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην απόλυση, ενώ πολλών μορφών πιέσεις ασκούνται στους εργαζόμενους.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε τα αντίμετρα “κοροϊδία”, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στην παραπλάνηση του λαού, η οποία επιχειρείται από το κουαρτέτο και την κυβέρνηση, με ευθύνη της κυβέρνησης η οποία πρέπει να αποκαλυφθεί. Είπε, επίσης, ότι το ΚΚΕ πάντα ψηφίζει στη Βουλή και το παραμικρό μέτρο ανακούφισης των εργαζομένων.

Υποστήριξε ότι δεν υπήρχε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει διέξοδο στην κατεύθυνση οικοδόμησης μιας νέας κοινωνίας, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούσε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα περί συμμετοχής του ΚΚΕ σε κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο, όπως στην Πορτογαλία, ή με την κυβέρνηση ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ανέφερε ότι η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ δεν ήταν ότι καλύτερο για ένα αριστερό κόμμα, ενώ σημείωσε ότι μια λαθεμένη πολιτική δεν σημαίνει ότι πρέπει να γενικευθεί.

Η θέση του ΚΚΕ για μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης έχει επιβεβαιωθεί, τόνισε ο γγ του κόμματος, Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «κλασικό αστικό κόμμα» για να προσθέσει ότι ξεκίνησε από την οπορτουνιστική ομάδα που έφυγε από το κόμμα και σήμερα «βρίσκονται σε σύγχυση ακόμα και προσωπική».

Αναφερόμενος σε «άλλους που εμφανίζονται σήμερα με τα ίδια (συνθήματα), δήθεν αντιμνημονιακά, δήθεν αντιευρωπαϊκά» είπε ότι έχουν τεράστιες ευθύνες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας αυταπάτες στον λαό. Πρόσθεσε ότι οι ίδιοι έχουν αυταπάτες και αντιφάσεις στην πολιτική τους.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, έκανε λόγο για προετοιμασία του εδάφους για μεγαλύτερη ένταση και σημείωσε ότι οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης, οι λεονταρισμοί της ελληνικής αστικής τάξης δεν δίνουν διέξοδο.

Σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς, είπε ότι αυτοί δεν εξυπηρετούν πάντοτε την άμυνα της χώρας, αλλά κυρίως αφορούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ ενώ τέλος, είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, αν «εμπλακούν σε αυτήν και τα Δ. Βαλκάνια, η κατάσταση περιπλέκεται».

10/03/2017 10:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: