Υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν με μαχαίρια εναντίον Κούρδων στις Βρυξέλλες




Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTL, επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το τουρκικό Προξενείο στις Βρυξέλλες, πολύ κοντά στα ευρωπαϊκά όργανα (Rue Montoyer).

Σύμφωνα με μάρτυρες, υποστηρικτές του Τούρκου Πρόεδρου φέρεται να επιτέθηκαν με μαχαίρι εναντίον τριών ακτιβιστών φιλο-κουρδικής τοποθέτησης, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, γνωστό μέλος της κουρδικής κοινότητας στις Βρυξέλλες.

Όμως η εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής των Βρυξελλών όπου σημειώθηκε το συμβάν (Ixelles), Ilse Van De Keere, επιβεβαιώνει ότι «επεισόδια» σημειώθηκαν γύρω στις 16.00 μπροστά από το προξενείο «μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του καθεστώτος».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Εν συνεχεία, λίγες ώρες μετά την επίθεση, η ένταση αυξήθηκε καθώς 200 έως 300 άτομα συγκρούστηκαν μεταξύ τους μπροστά από το τουρκικό Προξενείο.

Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται ότι οι διαδηλωτές είχαν χωριστεί σε δυο ομάδες -υπέρ και κατά του Προέδρου Ερντογάν- και ήταν στρατοπεδευμένοι σε διαφορετικές πλευρές του δρόμου, με την αστυνομία να τους χωρίζει.

Επί του ίδιου θέματος, η ιστοσελίδα της εφημερίδα Le Soir, αναφέρει επικαλούμενη το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματίες» σε συνέχεια της πρώτης σύγκρουσης μεταξύ των διαδηλωτών νωρίτερα το απόγευμα, ενώ επιβεβαιώνει ότι η αστυνομία έχει κατορθώσει να διαχωρίσει τις δύο (μικρές στον αριθμό) ομάδες διαδηλωτών, για τη σύνθεση των οποίων αναφέρει ότι αποτελούνται από Τούρκους και Κούρδους, ενώ τα πνεύματα δεν είχαν ηρεμήσει τελείως μέχρι προ ολίγου.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδα La Libre Belgique αναφέρει, επικαλούμενη το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News, ότι τραυματισμένοι είναι τρεις Κούρδοι στους οποίους επιτέθηκαν με μαχαίρι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, ενώ η κατάσταση ενός εκ των τριών φαίνεται σοβαρή. Σημειώνεται επίσης στο δημοσίευμα ότι, μετά το συμβάν, οι επιτιθέμενοι κατόρθωσαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του Προξενείου.

Από αστυνομικής πλευράς, επιβεβαιώνεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ υποστηρικτών του ‘ναι’ και του ‘όχι’ στο επικείμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία.

ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ…

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 30/03/2017 22:38

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: