Οι οπαδοί της Μπεσίκτας έβριζαν τον Ολυμπιακό, την Ελλάδα αλλά και τον Ταγίπ Ερντογάν

Besiktas fans hold a giant Turkish flag during the UEFA Europa League round of 16, second leg soccer match between Besiktas Istanbul and Olympiacos Piraeus in Istanbul, Turkey, 16 March 2017. EPA, TOLGA BOZOGLUBesiktas fans hold a giant Turkish flag during the UEFA Europa League round of 16, second leg soccer match between Besiktas Istanbul and Olympiacos Piraeus in Istanbul, Turkey, 16 March 2017. EPA, TOLGA BOZOGLU

Με μια «ιδιότυπη» πρόκληση που στρέφονταν εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον του …Ταγιπ Ερντογάν, οι οπαδοί της Μπεσικτας σε ολη την διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό χθές το βράδυ  τραγουδούσαν το εμβατήριο  που παραπέμπει  στον «θρίαμβο» του Κεμαλ με την σφαγή της Σμύρνης και την Μικρασιατική καταστροφή.

Το εμβατήριο  Yasa Mustafa Kemal Pasa Yasa, είναι  το εμβατηριο  που υμνεί τα κατορθώματα του Κεμαλ που «έριξε στην θάλασσα τους εχθρούς» και αποτελεί τον άτυπο ύμνο «διαμαρτυρίας» των  ατίθασων οπαδών της Μπεσικτας εναντίον του Ταγιπ Ερντογάν.

«Στης Σμύρνης τα βουνά ανθίζουν τα λουλούδια,
από εκεί που ο ήλιος ανατέλλει…
ο  εχθρός μας το βάζει στα ποδιά σαν αέρας.
Ζήτω ο Μουσταφά Κεμαλ,
εσύ που έριξες τον εχθρό στην θάλασσα…».

Οι οπαδοί της Μπεσικτας είχαν πρωτοστατήσει στα επεισόδια του πάρκου  Γκεζί το 2013 που είχαν συγκλονίσει την Κωσταντινουπολη  και έκτοτε έχουν μια ιδιότυπη βεντέτα  με το καθεστώς Ερντογάν ο οποίος εξάλλου είναι οπαδός  της Φενερμπαχτσε.

Καθώς το αυταρχικό καθεστώς στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε διαμαρτύρεται εναντίον του Ερντογάν, οι οπαδοί της Μπεσικτας έχουν υιοθετήσει το εμβατηριο αυτό που υμνεί τον Κεμαλ για να προκαλούν τον Ερντογάν ,χωρίς όμως να  μπορεί η αστυνομία να στραφεί εναντίον τους. Η συγκυρία στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ήταν «ευνοϊκή» καθώς οι χιλιάδες οπαδοί  της Μπεσικτας βρήκαν την ευκαιρία έτσι να προσβάλουν την Ελλάδα, πικάροντας  συγχρόνως τον Ερντογάν…

Be the first to comment on "Οι οπαδοί της Μπεσίκτας έβριζαν τον Ολυμπιακό, την Ελλάδα αλλά και τον Ταγίπ Ερντογάν"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*