Γερουσία ΗΠΑ: Να καταθέσει ο Βρετανός πρώην πράκτορας Στιλ για τις σχέσεις Τραμπ – Ρωσίας




Η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ εξετάζει να ζητήσει κατάθεση από τον Βρετανό πρώην κατάσκοπο που συγκέντρωσε το υλικό το, κατ’ αυτόν, αποδεικνύει ότι οποίο η ομάδα που διεξήγαγε την εκστρατεία του ρεπουμπλικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει σχέσεις με τη ρωσική κυβέρνηση.

Το NBC News μετέδωσε χθες, επικαλούμενο δύο πηγές που δεν κατονόμασε, ότι η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει κατάθεση από τον Κρίστοφερ Στιλ, τον άνθρωπο πίσω από τον φάκελο των 35 σελίδων στον οποίο υποστηρίζεται ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του Τραμπ με τα οποία θα μπορούσαν να τον εκβιάσουν, ενώ υπονοείται ότι στελέχη της ομάδας του Τραμπ συνεργάστηκαν με τη Ρωσία.

Ο Στιλ είναι πρώην πράκτορας της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, της λεγόμενης MI-6 (στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών-τομέας έξι). Φέρεται ότι είναι ο συγγραφέας του φακέλου για τον Τραμπ. Το τρέχον διάστημα, ο Κρίστοφερ Στιλ διευθύνει μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας και ερευνών, την Orbis Business Intelligence.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 03/03/2017 06:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: