Έτοιμος να συνεχίσει τον διάλογο ο Νίκος Αναστασιάδης: Τι θα πει στον Γ.Γ. του ΟΗΕ




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε σήμερα ότι κατά την επικείμενη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα εκφράσει την απόλυτη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς να συνεχίσει τον διάλογο για το Κυπριακό που διακόπηκε χωρίς την ευθύνη της.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής έναρξης του Μαραθωνίου Λεμεσού ΟΠΑΠ, και ερωτηθείς ποια θέματα θα συζητήσει με τον ΓΓ του ΟΗΕ κατά τη συνάντηση τους την ερχόμενη βδομάδα, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θα αναπτύξω στον ΓΓ την απόλυτη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς να συνεχίσει ένα διάλογο που διακόπηκε χωρίς την ευθύνη της.

Στόχος μας, να επαναλάβω, είναι η εξεύρεση μιας λύσης που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, στις ανησυχίες, στις έγνοιες όχι μόνον της μιας κοινότητας, αλλά και των δύο κοινοτήτων.

Μιας λύσης η οποία οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να επιτρέπει σε οποιουσδήποτε τρίτους να αποτελούν τάχα τους εγγυητές ή ιδιαίτερα την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων.

Ο στόχος της επίσκεψης μου είναι να επαναλάβω τη βούληση μου αλλά και τα πλαίσια μέσα στα οποία θα πρέπει να κινείται μια λύση αν θέλουμε να είναι βιώσιμη, λειτουργική και να γίνει αποδεκτή βεβαίως και από τον λαό».

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως θα επιστρέψει ο κ. Ακκιντζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «αναμένετε να απαντήσω εγώ εκ μέρους του κ. Ακκιντζί; Ελπίζω».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: