Έτοιμος για τον «τελικό» ο Παναθηναϊκός : Επικράτησε 74-61 της Αρμάνι




 

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα… απολύτως απαραίτητα απέναντι στην Αρμάνι, παρέμεινε σε τροχιά διεκδίκησης της πέμπτης θέσης, ενώ με ήττα αύριο της Νταρουσάφακα στη Μόσχα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση του στα πλέι οφ της Euroleague.  

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 74-61 της αδιάφορης Αρμάνι Μιλάνο (σ.σ. έχει αποκλειστεί) στο ΟΑΚΑ, για την 27η αγωνιστική, αύξησαν σε 16-11 το ρεκόρ τους και την Πέμπτη θα «παλέψουνι» στη Βιτότρια, απέναντι στην Μπασκόνια, για ένα «διπλό», που μπορεί να τους χρίσει διεκδικητές ακόμη και της τέταρτης θέσης (σ.σ. πλεονέκτημα έδρας), μετά τη «βόμβα» της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Πόλη, κόντρα στην Φενερμπαχτσέ (17-10).

Η άμυνα του Παναθηναϊκού κατάφερε να περιορίσει μία φύσει επιθετική ομάδα στους 61 πόντους, τη στιγμή που η Αρμάνι Μιλάνο έχει μέσο όρο 81.8π. στην Euroleague.

Παράλληλα, την υποχρέωσε σε 20 λάθη και σε συνδυασμό με το ρεσιτάλ αστοχίας της ιταλικής ομάδας πέρασε μία ήσυχη βραδιά στο ΟΑΚΑ.

Κορυφαίοι των «πράσινων» οι Νικ Καλάθης (13.) και Μάικ Τζέιμς (13π.), ενώ τους ακολούθησαν σε απόδοση οι επίσης… διψήφιοι Νίκος Παππάς (10π.) και Κέι Σι Ρίβερς (10π.).

Από τους Ιταλούς ξεχώρισε  Αβούντου Αμπάς με 15 πόντους, ενώ ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ έμεινε στους 7 πόντους και τα 6 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-25, 57-40, 74-61

Η Αρμάνι κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης και εκμεταλλευόμενη την «πράσινη» αστοχία και αδυναμία στα ριμπάουντ (0ρ.) προηγήθηκε με 10-2 στο 5΄.

Ωστόσο, με τους Γκιστ και Γκάμπριελ να αφυπνίζονται στη «συγκομιδή» των επιθετικών ριμπάουντ, τον Παναθηναϊκό να «δένει» την άμυνα και τους Καλάθη, Νίκολς, Σίνγκλετον και Ρίβερς να «σπάνε» από τα 6.75 τη ζώνη του Ρέπεσα το «τριφύλλι» απάντησε με σερί 13-0 για το 15-10 στο 8΄. Η άμυνα του Παναθηναϊκού συνέχισε να κάνει δύσκολη τη… ζωή της Αρμάνι (σ.σ. υπέπεσε σε 6 λάθη στο α’ δεκ.) και οι «πράσινοι» μπήκαν στη δεύτερη περίοδο  στο +6 (21-15).

Κάποια διαδοχικά λάθη του Καλάθη έφεραν την ιταλική ομάδα γρήγορα σε απόσταση αναπνοής (23-21 στο 13΄), αλλά η αντικατάσταση του ομογενούς γκαρντ με τον Τζέιμς επανέφερε την ηρεμία… Μάλιστα, με τον Παππά να δίνει ρεσιτάλ σε άμυνα και επίθεση οι «πράσινοι» ξέφυγαν με +11 (34-23 στο 17΄) και δεν κοίταξαν πίσω μέχρι το ημίχρονο, απέναντι σε μία Αρμάνι που τα… έσπασε από τα 6.75 (2/7) και έφτασε τα 12 (!) λάθη.

Με την Αρμάνι να… δεινοπαθεί από την άμυνα του Παναθηναϊκού, να υποπίπτει σε διαδοχικά λάθη και τον Καλάθη να οδηγεί την «πράσινη» επίθεση οι Κυπελλούχοι Ελλάδας εκτόξευσαν γρήγορα τη διαφορά στο +18 (45-27 στο 24΄) και δεν αγχώθηκαν μέχρι τη λήξη της περιόδου.

Μάλιστα, το φινάλε του δεκαλέπτου είχε την υπογραφή του «συνήθη-υπόπτου», Μάικ Τζέιμς, ο οποίος με buzzer beater δίποντο διαμόρφωσε το 57-40. Τυπικής διαδικασίας ο… επίλογος της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να μην απειλείται από την Αρμάνι, η οποία έδειχνε… ανήμπορη να βρει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ Πέρεθ (Ισπανία), Σέμες (Ισραήλ), Σίλβα (Πορτογαλία)

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ):Σίνγκλετον 5(1), Νίκολς 6(2), Ρίβερς 7(2), Τζέιμς 13(2), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 8(1), Φελντέιν 4, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 5(1), Μπουρούσης 2, Καλάθης 13(2).

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Γιασμίν Ρέπεσα):ΜακΛιν 2, Χίκμαν 4(1), Καλνιέτις 4, Ραντούλιτσα 6, Μακβαν 8, Πάσκολο 6, Λαγκάνα, Τσιντσιαρίνι 11(1), Σάντερς, Αμπας 13(3).

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: