Ερντογάν: Αγωγός Turkish Stream και Ακουγιού επιστρέφουν, αμυντική συνεργασία με Ρωσία




Τα σχέδια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο «Ακουγιού», επιστρέφουν στην κανονική τους ροή και υλοποιούνται όλο και με πιο ταχείς ρυθμούς, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όσον αφορά τα δύο αυτά έργα «η συνεργασία μας επιστρέφει στην κανονική της ροή και αναπτύσσεται όλο και πιο πολύ», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος. Αναφερόμενος ειδικά στις σχέσεις των δύο χωρών που έχουν διαμορφωθεί στον ενεργειακό τομέα, είπε πως «το πρόσφατο παγκόσμιο ενεργειακό συνέδριο (που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη-σ.σ.), ήταν πολύ γόνιμο από την άποψη της επανενεργοποιήσης των επαφών μας» και επεσήμανε ότι μεταξύ των δύο χωρών «στον ενεργειακό τομέα δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορετικές αναγνώσεις, και όσον αφορά στο φυσικό αέριο και στους άλλους τομείς».

O Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι τα βασικά στοιχεία της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι οι τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και ο ενεργειακός τομέας. «Θεωρώ, ότι σήμερα βασικά στοιχεία στη οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, έγιναν η αμυντική βιομηχανία, ο ενεργειακός τομέας και άλλοι τομείς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό η ρωσική επενδυτική εταιρεία Russian Direct Investment Fund και η τουρκική εταιρεία Renaissance Construction, θα επενδύσουν το ποσό των 200 εκατομμυρίων η καθεμία σε διάφορα έργα στην Ρωσία. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Russian Direct Investment Fund Κιρίλ Ντμίτριεφ, «σήμερα υπεγράφη η πρώτη συμφωνία με την τουρκική εταιρεία Renaissance Construction, η οποία επενδύει σε υποδομές και κατασκευές» «και μαζί θα επενδύσουμε στις κατασκευές νοσοκομείων στην επικράτεια της Ρωσίας».

Ο ίδιος προσέθεσε, ότι η τουρκική εταιρεία θα επενδύσει και σε άλλους τομείς, ενώ νωρίτερα η ρωσική επενδυτική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργηθεί ένα κοινό ρωσο-τουρκικό επενδυτικό Ταμείο με κεφάλαια ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

http://mignatiou.com/2017/03/poutin-ke-erntogan-echoun-anagki-o-enas-ton-allo-o-rosotourkikos-realismos-sto-apogio/

http://mignatiou.com/2017/03/se-exelixi-i-sinantisi-poutin-erntogan-sto-trapezi-pirinikos-stathmos-ke-piravli-s-400/

10/03/2017 17:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: