Ένας τραυματίας από την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ, λέει η αστυνομία: Για επίθεση μιλά ο Ολάντ




Επίθεση χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου που σημειώθηκε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Η αστυνομία κάνει λόγο για τραυματισμό ενός ατόμου διαψεύδοντας πληροφορίες που έκαναν λόγο για έναν νεκρό.

Ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο πρόσωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.

Νωρίτερα είχε αναφερεθεί πως μία διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια και στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, δήλωσαν αστυνομικές πηγές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο “για προληπτικούς λόγους”, δήλωσε μία από αυτές.

Καταδίκη από Λαγκάρντ

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι ως «δειλή πράξη βίας».

Η έκρηξη, μετά το άνοιγμα μιας επιστολής, «τραυμάτισε έναν από τους εργαζόμενούς μας», δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωση.

«Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Ομοιότητες με φάκελο σε Σόιμπλε

Η επίθεση με παγιδευμένο φάκελο παρουσιάζει εμφανείς ομοιότητες με τον ανάλογο φάκελο που στάλθηκε στον Σόιμπλε μέσω Ελλάδας.

Νωρίτερα δε η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου, που εστάλη στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, και εντοπίστηκε χθες το πρωί στο ταχυδρομείο του υπουργείου στο Βερολίνο, όπου και εξουδετερώθηκε. Σε ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο και τιτλοφορείται «Σχέδιο Νέμεσις (πράξις 2)», αναφέρεται: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα», ανέφεραν.

Με πληροροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: