Εκπρόσωποι δανειστών και κυβέρνησης συζητούσαν για επτά ώρες στο Χίλτον: Δεν συμφώνησαν ακόμα




Μετά από τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις των αντιπροσώπων των δανειστών με τους αρμόδιους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, που κράτησαν επτά ολόκληρες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν στην Αθήνα, αν και αναμενόταν κάποια στιγμή να φύγουν για να λάβουν μέρος στο Euro Working Group. Μετά από πιο ώριμη σκέψη αποφασίστηκε να μείνουν στην ελληνική πρωτεύουσα και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις. Αξιωματούχος είπε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

Η ιστοσελίδα iefimerida ανέφερε ότι στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης συζητήθηκαν τα μέτρα και τα αντίμετρα, αλλά παραμένουν τα προβλήματα με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τα εργασιακά. Νέα συνάντηση έχει οριστεί μεταξύ των δύο πλευρών για το μεσημέρι της Πέμπτης (2 μ.μ.).

Μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί στα αντίμετρα, σύμφωνα με πηγές της διαπραγμάτευσης, αν και παραμένουν 1-2 διαφορές ακόμη, για παράδειγμα πόσο θα μειωθούν οι φόροι. Ακόμη αξίζει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις δεν έχουν “αγγίξει” ακόμη το θέμα του αφορολόγητου, κάτι που σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση έχει ακόμη… δρόμο.

Σε ό,τι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, ζήτημα για το οποίο υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών το βράδυ της Τετάρτης, συμφωνήθηκε ότι θα “κουρεύεται” και ο ΦΠΑ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όχι όμως και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: