Διελεύσεις με νόημα ισραηλινών μαχητικών πάνω από την επαρχία της Πάφου στην Κύπρο

Σε εξέλιξη η Άσκηση «ΟΝΗΣΙΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 2017» από τις ένοπλες δυνάμεις Κύπρου και Ισραήλ. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.Σε εξέλιξη η Άσκηση «ΟΝΗΣΙΛΟΣ–ΓΕΔΕΩΝ 2017» από τις ένοπλες δυνάμεις Κύπρου και Ισραήλ. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Μαχητικά αεροσκάφη F15 και F16 της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν και χθες βράδυ διελεύσεις πάνω από περιοχές της Επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η τριήμερη στρατιωτική άσκηση Κύπρου –Ισραήλ διεξάγεται εντός του FIR της Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πολεμικά αεροσκάφη μαζί με υποστηρικτικά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης συμμετέχουν στην προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «Ονήσιλος -Γεδεών» που διεξάγεται από χθες από τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Η άσκηση χερσαίων και εναέριων δυνάμεων, «Ονήσιλος-Γεδεών», εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, στην άσκηση συμμετέχουν προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς καθώς και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους – ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 21/03/2017 07:28

Be the first to comment on "Διελεύσεις με νόημα ισραηλινών μαχητικών πάνω από την επαρχία της Πάφου στην Κύπρο"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*