Δεν αρέσει η αλήθεια στην Άγκυρα: Απαράδεκτοι οι Γερμανοί γιατί δεν κατηγορούν Γκιουλέν




Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δηλώσεις του αρχηγού των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών ότι πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δεν είναι το κίνημα Γκιουλέν.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς διερωτήθηκε εάν έπρεπε να πεθάνουν 250 χιλιάδες άνθρωποι για να αποδειχθεί ότι πίσω από αυτό βρίσκεται το κίνημα Γκιουλέν. “Αυτά τα λένε για να μην βγει ναι στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου”, είπε ο Κουρτουλμούς.

Για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τις δηλώσεις για ναζισμό, ο Τούρκος αξιωματούχος είπε: “Να μας συγχωρέσουν αλλά κάνουμε αυτές τις παρομοιώσεις με το φασισμό επειδή ανησυχούμε για το μέλλον των Ευρωπαίων αδελφών μας. Δεν είμαστε εμείς που πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας για να προστατευθούν από αυτά”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ακούν τα βήματα του φασισμού και του ναζισμού και πρέπει να ληφθούν μέτρα.

“Την ευρωπαϊκή ήπειρο την περιμένει ένα κακό μέλλον. Δεν τα λέμε για να τους πληγώσουμε αλλά για να συνέλθουν. Τα λέμε για να μην πέσουν στην παγίδα του φασισμού”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 20/03/2017 19:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: